Prvi TOP za kadetinje in kadete Lani Slatinšek in Luki Jokiću

Oba prva nosilca, Lana Slatinšek (ŠD SU) in Luka Jokić (Mengeš) sta zmagovalca prvega letošnjega TOP-a za kadetinje in kadete, ki je potekal, kot vedno do zdaj, v odlični organizaciji NTK Sobota. Drugo mesto je med kadetinjami osvojila Ana Leskošek (Savinja), tretja je bila Neža Gazvoda (ŠD SU), pri kadetih pa je bil drugi Aleks Koren (Cirkovce) in tretji Bor Brodnjak (Kajuh-Slovan).

V vseh šestih skupinah smo videli vrsto zanimivih in izenačenih bojev, tako da je moralo vodstvo tekmovanja dvakrat tudi seštevati točke, ker so imeli tekmovalke in tekmovalci tudi v nizih iste medsebojne rezultate. Vse boje si je ogledal tudi novi predsednik NTZS, Alexander Igor Dreu, ki je presenetil prireditelja NTK Sobota, s podarjenimi žogicami, majicami in beležkami. Med turnirjem se je večkrat zadržal v pogovorih s trenerji in vodstvom domačega kluba, ki je na dobri poti, da se po nekaj letih spet vrne med najboljše slovenske klube v 1. SNTL za moške.

V prvi skupini prvega letošnjega TOP-a je brez poraza slavila Lana Slatinšek, ki je v sedmih dvobojih oddala le en niz, kar ni nobeno presenečenje, saj je dobila tudi oba letošnja odprta turnirja. Tudi drugo mesto Ane Leskošek, ki je izgubila dvakrat, ni bilo presenetljivo, kajti na zadnjem odprtem turnirju v Ljubljani pred tremi tedni je bila prav tako druga. S štirimi zmagami in tremi porazi je tretje mesto osvojila Neža Gazvoda, za njo pa so se uvrstile Erin Ukovič, Layla Turk in Vita Kocjančič (vse Arrigoni), ki so imele po tri zmage in štiri poraze. Neja Gazvoda (ŠD SU) na sedmem mestu je zmagala dvakrat, enkrat pa je do zmage prišla tudi Petra Pia Forznarič na osmem mestu.

Tudi Luka Jokić je prepričljivo prišel do prvega mesta. Zmagovalec obeh letošnjih odprtih turnirjev za kadete je bil nepremagljiv, skupaj je izgubil le tri nize. Podobno kot pri kadetinjah je bil na drugem mestu drugouvrščeni z zadnjega odprtega turnirja v Ljubljani, Aleks Koren, ki je, tako kot Bor Brodnjak na tretjem mestu, zbral pet zmag in dva poraza. Četrti je bil Brin Kunstelj (Savinja), ki je zmagal štirikrat, Blaž Pandev (Inter Diskont) je bil s tremi zmagami peti, Aleksandar Miščević je na šestem mestu zmagal dvakrat, sedmi Tim Stanjko (Vesna) in osmi Mitja Erzetič pa sta zmagala po enkrat.

V drugi skupini najboljša Tija Kastelic in Urban Janc

V drugi skupini TOP-a sta največ razlogov za zadovoljstvo imela Tija Kastelic (Krka) in Urban Janc (Ljubno), ki sta osvojila prvo mesto. Mlada Novomeščanka je do prvega mesta prišla brez poraza in bo tako kot Janc, ki je zmagal šestkrat, na prihodnjem TOP-u igrala v prvi skupini. S šestimi zmagami je bila pri kadetinjah druga Neža Horvat (Inter Diskont), tretja je bila Maruša Vrhovnik (Mengeš) s petimi zmagami, s štirimi je bila četrta Nina Mačič (Inter Diskont), s tremi je bila peta Sara Erhatič (Cirkovce), Tjača Večko (Inter Diskont) je bila z dvema zmagama šesta, na sedmem mestu je Mihaela Stoilkovska (Mengeš) prišla do ene zmage, brez nje pa je tokrat ostala Lana Maučec (Kema-Murexin).

Za Jancem so se v drugi skupini kadetov uvrstili Rene Hedl (Savinja) s petimi zmagami, tretjeuvrščeni Aleks Koželj (Savinja), četrtouvrščeni Aljaž Škufca (Mengeš) in Miha Homan na petem mestu (Inter Diskont) so zmagali po štirikrat, Brin Peperko, ki je bil šesti in sedmouvrščeni  Filip Mušić (oba Kajuh-Slovan) sta slavila po dvakrat, enkrat pa je do zmage prišel tudi Filip Miščević (Letrika), ki je bil osmi.

V tretji skupini do prvega mesta Pika Gorenc in Luka Čačić Blažek

Pika Gorenc (Mengeš) s šestimi zmagami Luka Čačić Blažek (Arrigoni) s sedmimi zmagami sta bila najboljša v tretji skupini TOP-a. Drugo mesto je pri kadetinjah s petimi zmagami osvojila Viktorija Letnar (Preserje), prav tako petkrat pa sta zmagala tudi Manca Bartolovič (Preserje), ki je bila tretja in četrtouvrščena Laura Rahotin Pavič (Vesna). S tremi zmagami je bila peta Maruša Arnež (B2), na šestem in sedmem mestu sta Lara Žnidaršič in Izabel Roner (obe Logatec) zmagali po dvakrat, brez nje je ostala Kaja Drljača (B2).

Kot smo omenili, je Čačić Blažek dobil vseh sedem dvobojev, medtem ko so drugouvrščeni Martin Gerkšič, Lovro Križnič (oba Mengeš), ki je bil tretji in četrtouvrščeni Aljaž Brezovnik (Savinja) zmagali po petkrat. Urh Trtnik (Mengeš) je dobil tri tekme, kar je bilo dovolj za peto mesto, šesti Ji Kejun (Arrigoni) je zmagal dvakrat, sedmi Aljaž Marčeta (Savinja) enkrat, brez zmage je ostal Urban Zavasnik (Savinja).

1-top-za-kadetinje-murska-sobota-REZULTATI

1-top-za-kadete-murska-sobota-REZULTATI

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh