Prekmurski derbi Sobočanom

V tretjem krogu 1. SNTL za moške je bil v ospredju prekmurski derbi, v katerem, je Mura Sobota doma s 4:0 premagal Kemo Murexin I. Brez poraza so po treh krogih še naprej tri ekipe, Maribor je doma s 4:0 premagal Kajuh-Slovan, ŠD SU je dobil novomeški obračun s Krko s 4:1, Savinja I pa je v Velenju s 4:0 premagala Tempo. Do prve letošnje zmage je v Mengšu prišel Fužinar Inter Diskont, ki je zmagal s 4:2.

Pred šestimi dnevi je Damjan Zelko v Murski Soboti osvojil prvi letošnji odprti turnir Slovenije, toda v prvenstvenem obračunu proti razigranim domačinom ni bil tako uspešen. V posamičnem dvoboju ga je s 3:0 premagal Gregor Zafoštnik, ki mu je tako na najboljši možni način vrnil za poraz v finalu odprtega turnirja. Brez izgubljenega niza sta do zmage prišla tudi Mitja Horvat, ki je bil boljši od Tomaža Pelcarja, Bojan Ropoša pa od Luke Norčiča. Najbolj izenačen je bil dvoboj v igri dvojicah, v katerem sta Horvat in Zafoštnik s 3:2 ugnala Zelka in Pelcarja.

Brata Jure in Uroš Slatinšek sta bila najbolj zaslužna za novo zmago ŠD SU v tekmi s Krko. V novomeškem derbiju je Uroš Slatinšek dobil dva posamična dvoboja (Janez Jedlovčnik, Denis Pintar), z bratom Juretom, ki je bil v posamičnem dvoboju boljši od Pintarja, pa je bil uspešen tudi v dvojicah, kjer sta premagala Aljaža Šmaljcelja in Pintarja. Do edine domače zmage je piršel Šmaljcelj, ki je s 3:1 premagal Maja Murna.

Tretja ekipa, ki je še brez poraza, je Maribor. Aktualni slovenski državni prvaki doma niso dovolili presenečenja. Gostom niso pustili niti niza, po enkrat so zmagali Matevž Črepnjak (Bor Brodnjak), Gregor Komac (Andraž Novak) in Tomaž Roudi (Brin Peperko), dvojica Komac in Roudi pa je bila boljša od Novaka in Brodnjaka.

V Mengšu so se svoje prve letošnje zmage veselili Ravenčani. Domačini so sicer dobili igro dvojic, Andraž Avbelj in Klemen Jazbič sta bila s 3:1 boljša od Andreja Bača in Darka Jamška, Avbelj pa je bil s 3:2 boljši tudi od Bojana Paviča. Toda to je bilo z njihove strani vse, kajti Jamšek je bil boljši tako od Avblja kot od Luke Jokiča, ki mu je nudil dostojen odpor, Bač je s 3:0 premagal Jazbiča, medtem ko je Pavič s 3:1 premagal Aljaža Goltnika.

Že v sredo so Savinjčani slavili v Velenju, čeprav so med posamezniki igrali brez Mihe Podobnika, ki v svoji prvi prvoligaški sezoni še ni izgubil. Je pa Podobnik z Brinom Vovkom Podobnikom prišel do zmage v igri dvojic, kjer sta bila boljša od Tadeja Voduška in Mihe Kljajiča. Med posamezniki je Domen Hohnjec premagal Kljajiča, Vovk Petrovski Voduška, Matic Lopar pa s 3:2 Patrika Videca, ki je vodil že z 2:0 v nizih.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh