Polona Horvat in Miha Podobnik najboljša v Kidričevem

NTK Cirkovce je v Kidričevem organiziral prvi letošnji odprti turnir za mladinke in mladince, ki je v odlični organizaciji postregel z razburljivimi dvoboji. Med mladinkami se je prvega mesta veselila Polona Horvat (Fužinar Inter Diskont), ki je bila v finalu boljša od Sare Tokić (Vrtojba), medtem ko je pri mladincih Miha Podobnik (Savinja) v klubskem obračunu premagal Brina Vovka Petrovskega.

Med 29 prijavljenimi mladinkami, od najboljših je manjkala Enya Moltara (Kajuh-Slovan) je bila v najboljši dnevni formi Polona Horvat, ki do finala sploh ni izgubila niza. Po dveh zmagah v kvalifikacijski skupini je bila v prvem krogu prosta, v četrtfinalu je premagala Katarino Lešnjak (Kajuh-Slovan), v polfinalu pa Emo Crnkovič (Kema Murexin). Nekaj več težav je imela prvo postavljena nosilka Sara Tokić, ki je v četrtfinalu s 3:1 premagala Lano Slatinšek (ŠD SU), v polfinalu pa s 3:0 Kim Kastelic (Krka). Tokićeva je bolje začela finalno tekmo, toda po osvojenem uvodnem nizu se je tehtnica nagnila na stran Horvatove, ki je na koncu slavila s 3:1 (-7, 6, 6, 9).

Prvo mesto je tako osvojila Polona Horvat, druga je bila Sara Tokić, tretje mesto pa sta si delili Ema Crnkovič in Kim Kastelic.

Kar 83 igralcev je bilo prijavljenih med mladinci, prevladovali pa so igralci Savinje, saj so se kar štirje uvrstili v polfinale. V polfinalnih klubskih obračunih sta se zmag veselila Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski, prvi je s 3:1 premagal Domna Hohnjeca, drugi pa je bil s 3:0 boljši od Matica Čoparja. Za Podobnika, ki je bil pred tem boljši od Luke Pšeniča (Žalec), Maja Murna in Marka Gazvode (ŠD SU), je bil to sploh prvi izgubljeni niz na turnirju. Izkazalo se je, da tudi zadnji, kajti v finalu je bil s 3:0 (8, 8, 7) boljši od Vovka Petrovskega, ki pred tem ni izgubil niti niza. S 3:0 je v glavnem turnirju po vrsti premagal Ubrana Janca (Ljubno), Luko Jokiča (Mengeš) in kot rečeno v polfinalu še Čoparja.

Prvo mesto je osvojil Miha Podobnik, drugi je bil Brin Vovk Petrovski, s tretjim mestom pa sta se morala zadovoljiti Domen Hohnjec in Matic Čopar.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh