Marjan Hribar, predsednik NTZS: Dragi naši olimpijci in selektorica!

Za marsikaterega ljubitelja namiznega tenisa je bila noč iz sobote na nedeljo neprespana. Ekipni nastop slovenske namiznoteniške reprezentance na olimpijskih igrah v Tokiu, prvi v zgodovini samostojne Slovenije, je bil že sam po sebi zadosten razlog, da številni Slovenci bodisi niso šli spat bodisi so si nastavili budilke ter se sredi noči zbudili, da so lahko navijali ob spremljanju dvobojev z Južno Korejo.

Četudi so se s porazom z 1:3 proti favoriziranim Južnokorejcem vaši nastopi na letošnjih OI zaključili, sem neizmerno vesel in ponosen na vas in vašo selektorico. Igrali ste odlično, znova pa ste dokazali, kako vrhunski ste – kot posamezniki, ekipa, pa tudi kot osebe, ki v sebi združujete številne dobre lastnosti vrhunskih športnikov, kot tudi olimpijske vrednote prijateljstva, odličnosti in spoštovanja.

Že z uvrstitvijo na olimpijske igre v Tokiu ste nas navdušili, ko pa smo spremljali vaše nastope na samih igrah smo vsakič znova ne le trdno stiskali pesti, temveč hkrati prekipevali od ponosa. Ni bistveno, kolikokrat ste zmagali, izgubili ali katero mesto ste na koncu osvojili. Gre za to, da ste vsakič znova, ko ste v reprezentančnem dresu vstopili na tekmovalno prizorišče in se borili za vsako točko, odlično predstavljali Slovenijo ter poskrbeli za promocijo namiznega tenisa. Mnogim mladim upom, ki trenirajo v številnih slovenskih klubih, ste vzor; ne le v Sloveniji, prepričan sem, da tudi v tujini.

Po odličnih nastopih Darka Jorgića, ki se je v posamični konkurenci uvrstil v četrtfinale, in Bojana Tokića, ki ga je v tretjem krogu premagal sedmi igralec sveta, ste polni optimizma in odločnosti vstopili tudi v dvoboj osmine finala ekipnega tekmovanja. Četudi ste na koncu morali priznati premoč nasprotniku, nimate razloga za sklonjene glave ali slabo voljo. Ponosni smo na vas!

Hvala vam za vso borbenost, ves trud in energijo, ki ste jo ob odličnem delu strokovne ekipe s selektorico Andrejo Ojsteršek Urh na čelu pokazali na teh igrah. Osvojili ste srca celotne športne Slovenije. Še več – verjamem, da ste navdušili tudi mnoge ljubitelje namiznega tenisa po vsem svetu. Prepričan sem, da nihče od vas še ni rekel zadnje besede in da bodo tudi prihodnje olimpijske igre v Parizu za marsikoga od vas in nas posebne.

Želim vam srečno pot domov in uspešno nadaljevanje športne poti!

Mag. Marjan Hribar,

predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh