Jokić blizu osvojenemu nizu proti Farariju

Na svetovnem prvenstvu v Novi Gorici je bil v današnjem dopoldanskem programu na sporedu prvi krog za kadete in kadetinje. Vsi štirje slovenski predstavniki so naleteli na premočne nasprotnice oziroma nasprotnice in končali z nastopi med najboljšimi kadeti in kadetinjami sveta.

Prva sta se za namiznoteniško mizo podala Lana Slatinšek in Bor Brodnjak. Oba sta bila brez pravih možnosti za uspeh, Slatinškova je proti Leani Hochart, ki je v Novi Gorici osvojila bronasto kolajno v ekipnem delu tekmovanja, v polfinalu pa bo z rojakinjo Nino Guo Zheng igrala tudi med dvojicami, najboljši odpor nudila v tretjem nizu, na koncu pa je s Francozinjo izgubila z 0:4 (-3, -2, -7, -5). Brodnjak je proti Abhinandhuju Pradhivadhiji najboljšo igro prikazal v prvem nizu, s 4:0 (7, 6, 5, 2) pa se je zmage veselil Indijec.

Najbližje častnemu nizu je bil Luka Jokić, ki je proti drugo postavljenemu nosilcu Irancu Benyaminu Farajiju v prvih dveh nizih nudil odličen odpor, drugega je celo izgubil na razliko, v tretjem in četrtem pa je prišla do izraza večja kakovost trenutno 222. igralca svetovne lestvice ITTF.

Na premočno nasprotnico je naletele tudi Vita Kocjančič, ki je igrala proti Mao Takamori, ki je z Japonkami osvojila zlato kolajno. Takamorijeva je zmagala s 4:0 (2, 7, 1, 1).

Popoldne bodo na sporedu posamični boji v mladinski konkurenci. Sara Tokić bo pri mladinkah igrala z Romunko Eleno Zahario (18.45), Enya Moltara pa z Belgijsko Lilou Massart (17.15), medtem ko bo Miha Podobnik igral proti Oh Junsungu (16.30) iz Južne Koreje, medtem ko se bo Vovk Petrovski še enkrat pomeril z Alanom Kurmangalijevim (19.30) iz Kazahstana, ki je bil njegov nasprotnik že v mešanih dvojicah.

povezava do vseh rezultatov na SP v Novi Gorici:

https://worldtabletennis.com/eventInfo?selectedTab=Draws&eventId=2711

povezava do fotografij na SP v Novi Gorici

https://www.flickr.com/photos/ittfworld/

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh