Kitajska v štirih finalih, Japonska v treh

Na svetovnem prvenstvu v Novi Gorici za mladince (U19) in kadete (U15) se je Kitajska v vseh štirih kategorijah uvrstila v finalne obračune, v treh pa bo igrala z Japonsko, le pri kadetih bo njihov nasprotnik Tajvan. Vse finalne tekme bodo na sporedu ob 18. uri. V torek se začenjajo tudi boji v mešanih dvojicah, v Novo Gorico pa bo prišla tudi predsednica Mednarodne namiznoteniške zveze, Petra Sörling.

Kitajci so pri mladincih v polfinalu s 3:0 premagali Romunijo, v bolj izenačenem in razburljivem obračunu Japonska po preobratu, okoli 22.30 ure, premagala Južno Korejo, ki je dobila uvodna dvoboja. V nadaljevanju so Japonci dvakrat zmagali s 3:2, v odločilnem petem dvoboju pa je Keishi Hagihara s 3:1 premagal Gyuhyeona Parka. Za zlato kolajno se bodo torej pomerili kitajski in japonski mladinci, Romunija in Južna Koreja pa sta že osvojili bronasto kolajno.

Pri mladinkah so se tako Kitajke kot Japonke v finale uvrstile brez izgubljenega dvoboja. Več težav so vseeno imele Japonke, kajti Romunke so en dvoboj izgubile z 2:3, dva pa z 1:3, medtem ko so Kitajke indijskim vrstnicam prepustile dva niza. Oba je proti Chen Yi osvojila Sayali Wani. Indija in Romunija sta osvojili bronasto kolajno, v finalu pa bodo igrale Kitajke in Japonke.

Tako kot tudi pri kadetinjah, kjer so Kitajske s 3:0 premagale Francozinje, Japonke pa prav tako s 3:0 Južno Korejo. Francija in Južna Koreja sta že osvojili bronasto kolajno. Če se ne bi kitajski in japonski kadeti pomerili že v polfinalu, bi morda videli še njihov četrti medsebojni finalni obračun v Novi Gorici. V odločilnem petem dvoboju je Wang Jixuan s 3:2 premagal Ryuuseija Kawakamija in svoji ekipi priigral še četrti finale. Njihov nasprotnik v njem bo Tajvan, ki je bil s 3:2 boljši od Južne Koreje. Bronasto kolajno bosta v torek dobili reprezentanci Japonske in Južne Koreje.

Torkove finalne ekipne dvoboje si bo ogledala tudi gostja svetovnega prvenstva, Petra Sörling, predsednica Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF), ki bo tudi podelila priznanja najboljšim.

Težek žreb za slovenske predstavnike

V torek bodo na sporedu že prvi obračuni v mešanih dvojicah, žreb pa slovenskim predstavnikom, tako kot med posamezniki in dvojicami, ni bil naklonjen. Prva se bosta v boj v kadetski konkurenci v boj podala Luka Jokić in Lana Slatinšek, ki se bosta, ob 9.30, pomerila z dvojico Hsu Hsien-Chia in Pen Yu-Han, ob 10.30, pa bosta Bor Brodnjak in Vita Kocjančič igrala proti Nemcu Mateju Hasplu in Mak Ming Shum iz Hongkonga. V mladinski konkurenci bosta, ob 11. uri, Sara Tokić in Miha Podobnik igrala proti Oh Junsungu in Lee Daeun iz Južne Koreje, Brin Vovk Petrovski in Enya Moltara pa, ob 12. uri, proti Alanu Kurmangalijevu iz Kazahstana in Egipčanki Hani Goda.

V posamični konkurenci bo v sredo Podobnik med mladinci igral proti Oh Junsungu iz Južne Koreje, medtem ko se bo Vovk Petrovski še enkrat pomeril s Kurmangalijevim. V dvojicah bosta najboljša slovenska mladinca igrala s Kitajcema Lin Shidongujem in Wen Ruiboujem. Tudi obe mladinki nista imeli ravno sreče pri žrebu, saj bo Tokićeva igrala z Romunko Eleno Zahario, Moltara pa z Belgijsko Lilou Massart, v dvojicah pa bosta njuni nasprotnici Poljakinji Anna Brzyska in Zuzzani Wielgos.

V kadetski konkurenci se bo Brodnjak pomeril z Abhinandhujem Pradhivadhijem iz Indije, še težje delo čaka Luko Jokića proti drugo postavljenemu nosilcu, Irancu Benyaminu Farajiju. Nasprotnika Jokića in Brodnjaka v dvojicah bosta Steven Moreno in Enrique Rios iz Portorika. Med kadetinjami Lano Slatinšek čaka dvoboj s Francozinjo Leano Hochart, Vito Kocjančič pa z Japonko Mao Takamora, v dvojicah pa Slovenki čakata Peng Yu-Han in Wu Jia-En iz Tajvana.

Izidi ekipnih polfinalnih tekem

Mladinci: Kitajska – Romunija 3:0, Južna Koreja – Japonska 2:3;  finale: Kitajska – Japonska, tretje mesto: Romunija, Južna Koreja.

Mladinke: Kitajska – Indija 3:0, Romunija – Japonska 0:3; finale: Kitajska – Japonska, tretje mesto: Indija, Romunija.

Kadeti: Južna Koreja – Tajvan 2:3, Japonska – Kitajska 2:3; finale: Tajvan – Kitajska, tretje mesto: Južna Koreja, Japonska.

Kadetinje: Japonska – Južna Koreja 3:0, Kitajska – Francija 3:0; finale: Japonska – Kitajska, tretje mesto: Južna Koreja, Francija.

povezava do uradne strani:

https://worldtabletennis.com/eventInfo?eventId=2711

povezava do fotografij SP v Novi Gorici:

https://www.flickr.com/photos/ittfworld/albums/72177720312981919

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh