Jorgić ostaja kralj Montreuxa

Dvakratni zaporedni zmagovalec evropskega TOP 16, Darko Jorgić, je v Montreuxu prišel še do tretje zmage. V finalu je s 4:1 (-9, 8, 6, 7, 7) premagal Šveda Trulsa Möregardha.

V prvi polfinalni tekmi je bil Trulsom Möregardhom (19. na svetovni lestvici ITTF) s 4:1 (11, 9, 8, -3, 4) boljši od Francoza Alexisa Lebruna (23.), ki je v soboto v bratovskem četrtfinalnem obračunu 4:2 (-8, 3, 7, 9, -5, 9) ugnal mlajšega brata Felixa, osmega igralca sveta. Še bolj prepričljivo je do svojega tretjega zaporednega finala na evropskem TOP 16 prišel Darko Jorgić (15.). O njegovi premoči in odlični igri vse pove končni izid, 4:0 (1, 3, 4, 4), kar pomeni, da je Portugalec Marcos Freitas (19.) v štirih nizih skupaj osvojil le 12 točk. Petintridesetletni levoroki Portugalec je v četrtfinalu s 4:2 (-6, 8, 11, 8, -9, 8) ugnal lanskoletnega finalista in aktualnega evropskega prvaka, Nemca Dang Quija (10.).

Prvi niz se je v finalni tekmi ob izenačeni igri končal srečno za 21-letnega Möregardha, ki se v svoji ne prav dolgi članski karieri lahko pohvali s srebrno kolajno na SP v Houstonu leta 2021. Tudi drugi niz je bil izenačen, vendar je v trenutkih, ko je bilo to najbolj potrebno, Jorgić pokazal vse svoje znanje in izid v nizih izenačil. Po dobljenem nizu se je varovancem Andreje Ojsteršek Urh dokončno razigral in niti v enem trenutku mlajšemu tekmecu ni dovolil, da bi ogrozil njegovo zmago.

»S Trulsom se zelo dobro poznava, prejšnji mesec sva tudi skupaj trenirala na Švedskem za Top 16. Na začetku sem bil nekoliko nervozen, vodil sem s 4:1, nato pa je Truls prišel do dveh zaporednih ‘srečnih’ točk, kar me je nekoliko vrglo iz ritma. Do konca niza ga nisem našel, zato pa sem že v drugem nizu spet našel svoj fokus. Ves čas sem igral svojo igro, bil sem agresiven v vseh segmentih igre, od servisa, vračanja servisa do same igre, predvsem pa nisem delal ‘lahkih’ napak. Zadovoljen sem s tem, kako sem danes odigral obe tekmi,« je po svojem »trojčku« na evropskem TOP 16 dejal Jorgić, ki je brez zmage v finalu ostal le leta 2020, ko ga je premagal Nemec Timo Boll.

»Montreux je resnično moje mesto, tu sem igral štirikrat, vedno sem prišel do finala in le Boll mi je prvič preprečil slavje. Resnično je bila nedelja moj dan, in če bi ocenil svojo igro, bi ji od desetih možnih točk tokrat dal deset. Preprosto sem presrečen, toda že v torek me v Indiji čaka nov turnir in upam, da mi tudi v Goi uspe ponoviti dobre igre,« je nadaljeval »kralj« Montreuxa, ki se je tudi dotaknil svoje zmage v polfinalu proti Freitasu.

»Priznati moram, da me je njegova včerajšnja zmaga proti Quiju nekoliko presenetila, toda po drugi strani že nekaj časa igra odlično in nenazadnje je na svetovni lestvici le tri mesta za mano. Lani poleti me je na evropskih igrah premagal, prav tako na turnirju v Kazahstanu, zato sem vedel, da bom morali igrati za vsako žogico. Včeraj sem videl, da je bil Qui preveč pasiven, Freitasu pa ne smeš dovoliti, da je agresiven. To mi je uspelo in od tu gladka zmaga,« je še dejal najboljši slovenski namiznoteniški igralec.

Na ženskem TOP 16 je prvič do zmage prišla Jia Nan Yuan iz Francije, ki je v finalu s 4:3 (6, -9, 6, -10, -5, 4, 6) premagala prvo nosilko, Sofio Polcanovo, ki je tudi lani v Montreuxu izgubila v finalu.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh