Derbi v Mariboru aktualnim državnim prvakom

V 14. krogu 1. SNTL za moške je ŠD SU v gosteh premagal Maribor s 4:1. Brez izgubljenega niza je do zmage v gosteh prišla Savinja I, Inter Diskont I pa je bil doma s 4:1 boljši od Keme Murexina I. V boju za obstanek, je Krka s 4:0 premagala Vesno I, Mengeš I pa Kajuh Slovan s 4:2. Vodilni Kajuh-Slovan je v 1. SNTL za ženske s 4:1 slavil v Logatcu, Arrigoni je bil doma s 4:3 boljši od Letrike, medtem ko je Kema Murexin na Ravnah bila s 4:3 boljša od Inter Diskonta.

Novomeški ŠD SU je na dobri poti, da redni del državnega prvenstva konča na prvem mestu, saj so do dveh točk prišli tudi na težkem gostovanju v Mariboru. Za domačo ekipo je bil uspešen le Gregor Komac, medtem ko je Uroš Slatinšek spet dobil dva posamična dvoboja, eno zmago je prispeval tudi njegov brat Jure, najboljši igralec novomeške ekipe, ki je tudi njen trener, pa je bil uspešen tudi v dvojicah z Jožkom Omerzelom.

Bolj napeto bo v boju za drugo mesto, v katerem so po zmagi nad Pucončani in porazu Mariborčanov zdaj v najboljšem položaju Ravenčani. Brez izgubljenega niza je dve posamični zmagi za domačo ekipo prispeval Mitja Horvat, ki je z Darkom Jamškom slavil tudi v dvojicah, do pomembne zmage pa je prišel še Andrej Bač. Za goste iz Puconcev se je veselil le Damjan Zelko.

V igri za končnico je ostala Savinja I, ki je v prejšnjem krogu doma premagala Inter Diskont, tokrat pa so v gosteh bili boljši od Velenjčanov. Jaka Golavšek, Brin Vovk Petrovski in Patrik Rosc so dobili svoje posamične dvoboje, v dvojicah pa sta do zmage prišla še Golavšek in Vovk Petrovski.

Dobre volje so bili po 14. krogu tudi v taboru Krke I in Mengša I, ki so vse bližje obstanku, v ligi. Predvsem to velja za Mengšane, ki so danes dopoldne v zaostali tekmi 13. kroga izgubili proti Vesni I s 3:4, toda v popoldanski tekmi so s 4:2 premagali Kajuh-Slovan. Do dveh zmag sta prišla Andraž Avbelj in Klemen Jazbič, za goste je enkrat zmagal Andraž Novak, ki se je zmage veselil še v dvojicah z Borom Brodnjakom. Še lažje so do dveh točk prišli krkaši, ki so Založanom in Velenjčanom pobegnili za štiri točke. Proti Vesni so zmagali Matej Mamut, Denis Pintar in Aljaž Šmaljcelj ter dvojica Mamut in Šmaljcelj.

Kodeljevčanke že prve po rednem delu prvenstva

Čeprav so do konca rednega dela prvenstva še trije krogi, so si branilke naslova, Kodeljevčanke, z zmago v Logatcu in ob porazu Ravenčank proti Pucončankam že zagotovile prvo mesto. Varovanke Špele Polončič so v Logatcu do svoje desete zmage v sezoni prišle z dvema posamičnima zmagama Lare Opeke in ene Enye Moltare, ki sta bili uspešni še v igri dvojic. Za domačo ekipo je v napetem obračunu do zmage prišla le Nina Zupančič, ki je Tjašo Novak resda premagala s 3:0, vendar so se vsi trije nizi končali na razliko.

Nekdanje večkratne zaporedne državne prvakinje, Izolčanke, so v tekmi za četrto mesto, ki še vodi v končnico, doma premagale Letriko. Za gostje iz Vrtojbe je bila pri vseh treh zmagah vmešana Sara Tokić, ki je dobila obe posamični tekmi ter s Tino Mozetič tudi v dvojicah, vendar to ni bilo dovolj za končni uspeh. Več razpoloženih igralk so imeli v domači ekipi, v kateri je Manca Paljk zmagala dvakrat, po enkrat pa Jana Ludvik in v odločilnem, sedmem dvoboju, še Minea Ljuca. Najbolj izenačen je bil dvoboj med Ludvik in Tokić, ki ga je s 3:2 dobila v tem trenutku najboljša slovenska mlada igralka.

Sedem dvobojev je bilo potrebnih tudi na Ravnah, le da so se zmage veselile gostje. V odločilni tekmi je Ema Crnkovič s 3:1 premagala Nino Pandev. Po enkrat sta za Pucončanke zmagali še Ana Kovačec in Blažka Harkai, ki sta dobili tudi tekmo dvojic, v domači ekipi se je z dvema posamičnima zmagama izkazala Nuša Kadiš, do ene je prišla še Polona Horvat.

Sobota koraka proti prvi ligi

Po dobrem mesecu dni so s tekmami 8. kroga s tekmovanjem nadaljevali tudi v 2. SNTL za moške. Vodilna Sobota je zabeležila dve novi zmagi, doma je bila s 6:1 boljša od Mengša Racketryja II in Savinje Plasarda II in ima zdaj že osem točk prednosti pred Arrigonijem I, ki je v tem krogu igral le eno tekmo, v kateri je v gosteh premagal Rakek s 6:2.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh