Deni Kožul še četrtič državni prvak, Sara Tokić prvič

V organizaciji NTK Ljubljana in Namiznoteniške zveze Slovenije sta v športni dvorani Otočec priredila 33. državno prvenstvo za člane in članice posamezno in dvojice. Lanskoletni naslov med posamezniki je ubranil Deni Kožul (Logatec), kar je že njegov četrti naslov, prvič pa je v članski konkurenci do naslova državne prvakinje prišla Sara Tokič (Vrtojba). Oba sta prišla še do enega naslova državnih prvakov, Kožul v mešanih dvojicah s klubsko soigralko Nino Zupančič, Tokićeva pa v ženskih dvojicah z Ano Tofant (Mengeš), medtem ko sta Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik (Savinja) slavila med moškimi dvojicami.

Kožul v finalu s preobratom do zmage

V odsotnosti Darka Jorgić, ki ga ob 27. do 31. marca čaka turnir WTT Champions v Incheonu v Južni Koreji in poškodovanega Petra Hribarja, je 26-letni Deni Kožul upravičil vlogo favorita. Med 68 prijavljenimi igralci do finala ni izgubil niti niza, v prvem krogu je bil prost, nato pa je bil boljši od Luke Norčiča (Kema Murexin), Matevža Črepnjaka (Maribor) in v četrtfinalu še od Gregorja Zafoštnika (Mura Sobota). V polfinalu mu je nasproti stal mladi Brin Vovk Petrovski, ki je bil nedolgo tudi udeleženec ekipnega svetovnega prvenstva v Busanu, tudi ta dvoboj pa je Kožul dobil s 4:0 (5, 3, 3, 10).

Njegov nasprotnik v finalu je bil izkušeni, 45-letni Mitja Horvat (Mura Sobota), ki je bil v svoji dolgoletni karieri že trikrat državni prvak (2008, 2009, 2010). Njegova pot do finala je bila bolj pestra, saj je potem, ko je bil v prvem krogu prost, v drugem premagal svojega nekdanjega klubskega soigralca, Darka Jamška (Inter Diskont), s 4:1 pa je premagal tudi dolgo poškodovanega Tilna Cvetka (Muta) v osmini finala, medtem ko je bil v četrtfinalu s 4:2 boljši od zdajšnjega klubskega soigralca, Bojana Ropoše. V izenačenem polfinalnem obračunu je bil s 4:3 (10, -7, 7, -8, 4, -9, 7) boljši od Tomaža Pelcarja (Kema Murexin).

Finalno tekmo je bolje začel Horvat, ki je povedel z 2:0 v nizih, v nadaljevanju je Kožul le prišel do svoje igre, ki je na koncu zmagal s 4:2 (-8, -5, 8, 4, 8, 13).

Končni vrstni red: 1. Deni Kožul, 2. Mitja Horvat, 3. Brin Vovk Petrovski in Tomaž Pelcar

V tretje Tokićeva boljša od Stražarjeve

V ženski posamični konkurenci je bilo resda prijavljenih le 38 igralk, vendar so bile na Otočcu, z izjemo Enye Moltara, bolj ali manj vse najboljše slovenske igralke. Že v četrtfinalu se je od nadaljnjega tekmovanja poslovila lanskoletna državna prvakinja, Ana Tofant (Logatec), ki jo je s 4:1 premagala Lea Paulin (Arrigoni). V polfinalu je Paulinovo zaustavila Sara Tokić, ki je do takrat premagala Blažko Harkai (Kema Murexin) in Nino Zupančič (Logatec). Obe svoji nasprotnici je premagala s 4:0, v polfinalu pa Paulinovo s 4:1 (9, 5, 6, -8, 9).

Dobitnica srebrne kolajne v dvojicah na evropskem prvenstvu do 21 let v Skopju, kjer je igrala z Romunko Luciano Mitrofan, Sara Tokić, je s 4:1 (12, 7, 10, -9, 10) slavila tudi v izredno kakovostnem finalnem obračunu, v katerem je bila boljša od Katarine Stražar (Mengeš). Z njo je do zdaj že dvakrat igrala v finalu, obakrat je bila boljša Stražarjeva, tokrat pa je 17-letna nečakinja, dolga leta najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca, Bojana Tokića, le prišla tudi do članskega naslova. Stražarjeva je poti do finala premagala Ivano Zera (Vesna), ki je morala svoj dvoboj po zmagi v prvem krogu predati, v četrtfinalu je s 4:0 premagala Nušo Kadiš (Inter Diskont), v polfinalu pa s 4:2 (-10, 8, 10, -5, 9, 5) Laro Opeka (Kajuh-Slovan).

Končni vrstni red: 1. Sara Tokić, 2. Katarina Stražar, 3. Lea Paulin in Lara Opeka.

Vovk Petrovski in Podobnik najboljša v moških dvojicah

Med moškimi dvojicami sta se naslova državnih prvakov veselila Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik (Savinja), ki sta v finalu s 3:2 (7, -10, 10, -9, 5) premagala Darka Jamška (Inter Diskont) in Andraža Novaka (Kajuh-Slovan). V polfinalu sta Vovk Petrovski s 3:0 (8, 6, 7) ugnala Gregorja Zafoštnika (Mura Sobota) in Aljaža Godca (Inter Diskont), Jamšek in Novak pa Žigo Kristijana Žigona (Inter Diskont) in Tilna Cvetka (Mura) s 3:1 (10, -9, 8, 14).

Končni vrstni red: 1. Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik, 2. Darko Jamšek in Andraž Novak, 3. Žiga Kristijan Žigon in Tilen Cvetko ter Gregor Zafoštnik in Aljaž Godec.

Tofantova in Tokićeva najboljši v ženskih dvojicah

Ana Tofant (Mengeš) in Sara Tokić (Vrtojba) sta na Otočcu ubranili lanskoletno prvo mesto med ženskimi dvojicami, najtežje delo pa sta imeli v polfinalu, v katerem sta s 3:2 (7, 4, -11, -7, 11) ugnali Leo Paulin (Arrigoni) in Katarino Stražar (Mengeš). Nekaj lažjo pot sta v polfinalu imeli Lara Opeka in Tjaša Novak (obe Kajuh-Slovan), ki sta bili s 3:1 (8, 9, -6, 5) boljši od Blažke Harkai in Ane Kovačec (Kema Murexin). V finalu sta Tofantova in Tokićeva slavili s 3:0 (7, 11, 16).

Končni vrstni red: 1. Ana Tofant in Sara Tokić, 2. Lara Opeka in Tjaša Novak, 3. Lara Opeka in Tjaša Novak ter Blažka Harkai in Ana Kovačec.

Deni Kožul in Nina Zupančič najboljša v mešanih dvojicah

Napeto je bilo tudi v mešanih dvojicah, naslova državnih prvakov pa sta se veselila Deni Kožul in Nina Zupančič (oba Logatec), ki sta v finalu s 3:1 (8, -8, 5, 5) premagala Andraža Novaka in Laro Opeka (Kajuh-Slovan). Lanskoletna državna prvaka, Damjan Zelko (Kema Murexin) in Tjaša Novak (Kajuh-Slovan) sta v polfinalu izgubila proti Novaku in Opeki z 0:3 (-9, -8, -14), medtem ko sta Kožul in Zupančičeva s 3:1 (10, 11, -10, 9) premagala Miho Podobnika (Savinja) in Katarino Stražar (Mengeš).

Končni vrstni red: 1. Deni Kožul in Nina Zupančič, 2. Andraž Novak in Lara Opeka, 3. Damjan Zelko in Tjaša Novak ter Miha Podobnik in Katarina Stražar.

Priznanja najboljšim v sezoni 2022-23

V soboto je vodstvo NTZS podelilo zaslužena priznanja najboljšim igralkam in igralcem na posameznih končnih jakostnih lestvicah za sezono 2022-2023, Sari Tokić za osvojeno srebrno medaljo v ženskih dvojicah na Evropskem prvenstvu za članice U-21 ter moški članski ekipi, ki se je drugič zapored uvrstila na Olimpijske igre, ki bodo letos v Parizu. Med prejemniki priznanj so bili ob Tokićevi še Darko Jorgić, Deni Kožul, Peter Hribar, Brin Vovk Petrovski, Lea Paulin, Lana Slatinšek, Sara Erhatič, Tomaž Pelcar, Miha Podobnik, Luka Jokič, Aleks Koren, Andreja Ojsteršek Urh in predsedniki klubov članov NTZS.

Izidi DP za člane posamezno

Izidi DP za članice posamezno

Izidi DP moški dvojice

Izidi DP ženske dvojice

Izidi DP mešane dvojice

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh