Andreja Ojsteršek Urh: Tudi z Brazilci se da igrati

V Busanu je bil danes žreb skupin za ekipno svetovno prvenstvo, ki bo potekalo od 16.  do 25. februarja. Slovenska moška reprezentanca bo v Busanu igrala v skupini 7, njeni nasprotniki pa bodo Brazilija, Singapur, Kanada in Malezija.

 

»V tej skupini se bo dalo igrati proti vsaki ekipi, tudi z Brazilijo,« je bila po žrebu prepričana Andreja Ojsteršek Urh, slovenska selektorica, ki smo jo dobili tik pred njenim odhodom v Saarbrücken, kjer bosta z Darkom Jorgićem skušala odpraviti še nekatere pomanjkljivosti v njegovi igri pred sobotnim evropskim TOP 16 v Montreuxu, na katerem bo najboljši slovenski namiznoteniški igralec branil prvo mesto.

Nosilec slovenske skupine je Brazilija, ki je glede na uvrstitve svojih igralcev na svetovni lestvici tudi favorit za prvo mesto. Prvo ime brazilske ekipe je Hugo Calderon, šesti igralec sveta, Jorgić je na novi lestvici izgubil eno mesto in je petnajsti. Pred Denijem Kožulom, ki je trenutno 144., so na svetovni lestvici tudi Viktor Ishiy (94.), Guilherme Teodoro (140.), nekaj mest za njim pa Eric Jouti (160.). Tretji najboljši slovenski igralec, Peter Hribar, je recimo 262.

Drugi največji konkurent slovenski reprezentanci bo najverjetneje Singapur. Njegov najboljši igralec je Izak Quek (55.), drugi Yew En Koen Pang (98.) in tretji Zhe Yu Clarence Chew (171.). Lažje delo bi slovenska izbrana vrsta morala imeti proti Kanadi, njeno prvo ime je Eugene Wang (64.), medtem ko je njihovega drugega igralca, Edwarda Lyja (177.) na turnirju v ZDA v Corpus Christiju Kožul včeraj gladko premagal v drugem krogu kvalifikacij. Tudi Malezija ne sodi med ekipe, ki bi izbrancem Andreje Ojsteršek Urh lahko povzročila večje težave, saj je njej najboljši igralec Javen Choong (367.).

Zmagovalci osmih skupin se bodo neposredno uvrstile v osmino finala, drugo in tretjeuvrščene ekipe pa čaka razigravanje. Na olimpijske igre v Pariz se bodo potem neposredno uvrstili zmagovalci tekem osmine finala, o preostalih treh oziroma štirih mestih, odvisno, kako visoko bodo Francozi, pa bo odločala uvrstitev na svetovni lestvici ITTF.

»Deni in Peter sta trenutno v ZDA, Darka konec tedna čaka TOP 16, nato potuje na Star Contender v Goo, tako da se bomo na svetovno prvenstvo pripravljali kar v Saarbrücknu,« je še povedala slovenska selektorica.

Slovenska ženska reprezentanca se ni uvrstila med najboljših 40 ekip na svetu.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh