Namesto z Ovtcharovom v četrtfinalu z Gaćino

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na turnirju WTT Star Contender v Dohi po dveh zmagah uvrstil v četrtfinale. V svojem prvem nastopu je v drugem krogu s 3:1 (6, 5, -10, 3) premagal neugodnega Francoza Cana Akkuza, v osmini finala pa je prav tako s 3:1 (-6, 4, 5, 4) Američanu Kanaku Jhaju vrnil za nedavni poraz v nemškem državnem prvenstvu.

V preteklosti je 24-letni Can Akkuzu že večkrat prekrižal račune, zato je letni dni mlajši Hrastničan v svoj prvi dvoboj vstopil previdno. Tudi zato, ker je po olimpijskih igrah v Tokiu v nemškem prvenstvu imel nekoliko težav s svojo igro. Toda v Dohi je bil Jorgić spet na pravih tirnicah. Francoz mu je bil enakovreden le v tretjem nizu, ki ga je dobil, v preostalih treh je 25. igralec svetovne lestvice brez težav premagal 81. igralca sveta.

V osmini finala je bil Jorgićev nasprotnik Američan Konak Yha, 31. igralec svetovne lestvice, ki je pred slabim mesecem dni v nemškem prvenstvu v medsebojnem dvoboju zmagal s 3:2. Američan indijskega porekla je prepričljivo dobil tudi uvodni niz obračuna v Dohi, toda nadaljevanje je bilo popolnoma v znamenju četrtfinalista olimpijskih iger.

»Nekako sem po nemškem prvenstvu in TOP16 v Solunu le dvignil raven svoje igre. Akkuzu je zame resnično neugoden igralec in končno sem ga le premagal. Tako kot tudi Jhaja, s katerim sem pred nekaj tedni izgubil, tako da sem se nanj dobro pripravil,« je po zmagi nad Američanom dejal Jorgić, ki je pričakoval, da bo njegov nasprotnik v četrtfinalu Nemec Dimitrij Ovtcharov, vendar ga je v drugem krogu presenetil Seungmin Cho iz Južne Koreje. Cho, ki je v prvem krogu glavnega žreba s 3:0 premagal varovanca Bojana Tokića, Belgijca Cedrica Nuytincka, je v četrtem nizu Ovtcharovu prepustil le tri točke.

»Cho je odigral odličen dvoboj, nevaren je z obeh strani, ima pa tudi odličen servis. Če ga bom želel premagati, bom moral prikazati odlično igro, toda Cho mora igrati še z Gaćino. Mislim, da mu v tem dvoboju ne bo lahko,« je bil v napovedih previden Jorgić. In imel še kako prav, kajti izkušeni Andrej Gaćina je Choja premagal s 3:0 (7, 9, 7). Pred šestimi dnevi, na TOP 16 v Solunu, sta se Jorgić in Gaćina med sabo pomerila že v prvem krogu, boljši pa je bil slovenski igralec.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh