Na SP V Novi Gorici bo dobrodošla vsaka zmaga

Le še dober dan nas loči od še enega zahtevnega organizacijskega projekta, ki ga s svojo ekipo zunanjih sodelavcev pripravlja NTZS. Po treh turnirjih, ki so že za nami, nas od zadnje novembrske nedelje do prve v decembru prvič pri nas čaka še mladinsko svetovno prvenstvo v namiznem tenisu, kjer se bodo predstavili le najboljši s celega sveta v mladinski (19 let) in kadetski (15 let) kategoriji. Za uvod bomo v Novi Gorici videli ekipne boje.

V športni dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj je že vse pripravljeno za še eno namiznoteniško tekmovanje pri nas v tem letu. Po zelo odmevnem Star Contender turnirju v Hali Tivoli v Ljubljani v juliju sta sledila mladinski in članski turnir na Otočcu. Od zadnje nedelje v tem mesecu do prve v decembru pa se namiznoteniško dogajanje v Sloveniji znova seli v Novo Gorico, kjer se bodo najboljši mladinci in kadeti sveta merili za naslove v svojih starostnih razredih.

Uvodna nedelja in ponedeljek bosta namenjena ekipnim bojem, ki se bodo s finali v vseh štirih kategorijah končali v torek zvečer. Od srede do 3. decembra pa se bo razpletlo še tekmovanje med posamezniki in dvojicami. Slednje bodo prve dvoboje na Primorskem začele že v torkovem dopoldnevu.

Dekliško vrsto Slovenije bo v svojem mestu vodil izkušeni trener Miroslav Tokić, ki je v napovedih zelo previden: »Poleti smo svoje sposobnosti pokazali na evropskem prvenstvu na Poljskem. Rad bi izpostavil, da imamo zelo mlado ekipo, ki si bo predvsem nabirala izkušnje. Veliko bo odvisno tudi od žreba, saj bo tu v naslednjem tednu tudi nekaj igralk, ki se že uveljavljajo tudi med najboljšimi na svetu. Za nas bo vsaka zmaga zelo dobrodošla, saj bo prinesla nov mednarodni izziv in teh nam za zdaj zagotovo primanjkuje.«

Za svojo vnukinjo Saro Tokić, ki bo prvi slovenski loparček v Novi Gorici med dekleti pa ni želel posebej razpredati, češ da je tako kot ostale igralke tudi ona del izbrane vrste.

Tako kot julija na Poljskem, kjer sta fantovski zasedbi dosegli tudi nekaj odmevnih zmag, bo tudi v Novi Gorici reprezentanco vodil Jaka Golavšek, ki pa je bolj napadalno razpoložen, saj ima v svojih vrstah tudi nekaj bolj izkušene igralce, z nekaj več kilometri na mednarodni sceni. »Lahko rečem, da so fantje dobro pripravljeni. Del priprav smo vadili celo z našo najboljšo zasedbo na čelu z Darkom Jorgićem. Za vse nas je to izjemna priložnost, saj bomo svetovno prvenstvo igrali v domači dvorani in posledično pred domačimi gledalci. To bo prva generacija s tem privilegijem. Kot pravi izkušeni kolega ženske vrste, bo tudi za nas vsaka zmaga izjemna. Tu namreč igrajo le najboljši na svetu. Tu slabih ni. Naši izidi na mednarodni sceni so vse boljši, to tekmovanje pa bo vsem tudi dodatna motivacija za naprej,« je navdušen selektor mladincev in kadetov pred prvimi boji v nedeljo.

Slovenska reprezentanca na SP v Novi Gorici

Mladinke ekipno: Sara Tokić, Enya Moltara, Polona Horvat in Kim Kastelic;

Mladinke posamezno: Sara Tokić in Enya Moltara;

Mladinke dvojice: Sara Tokić – Enya Moltara;

Mladinci ekipno: Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski, Domen Hohnjec in Matic Čopar;

Mladinci posamezno: Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski;

Mladinci dvojice: Miha Podobnik – Brin Vovk Petrovski;

Mladinci mešane dvojice: Miha Podobnik – Sara Tokić in Brin Vovk Petrovski – Enya Moltara;

Kadetinje ekipno: Lana Slatinšek, Vita Kocjančič, Neža Gazvoda in Neja Gazvoda;

Kadetinje posamezno: Lana Slatinšek in Vita Kocjančič;

Kadetinje dvojice: Lana Slatinšek – Vita Kocjančič;

Kadeti ekipno: Luka Jokič, Bor Brodnjak, Aleks Koren in Aleks Koželj;

Kadeti posamezno: Luka Jokič in Bor Brodnjak;

Kadeti dvojice: Luka Jokič – Bor Brodnjak;

Kadeti mešane dvojice: Luka Jokič – Lana Slatinšek in Bor Brodnjak – Vita Kocjančič;

Vodstvo reprezentance: v. d. selektorja za kadete in mladince Jaka Golavšek in v. d. selektorja za kadetinje in mladinke Miroslav Tokić

 

 

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh