Na Slovaškem Tokić do četrtfinala, Podobnik do osmine finala

V Senecu na Slovaškem se je končal še en turnir WTT Youth Contender, na katerem se je od slovenske odprave najbolj izkazala Sara Tokić, ki se je v kategoriji do 17 let prebila do četrtfinala. S 3:0 (9, 6, 6) jo je zaustavila poznejša zmagovalka turnirja, Japonka Rin Mende. Pohvale si zasluži tudi Miha Podobnik, ki je v kategoriji do 17 let izpadel v osmini finala.

Najboljša slovenska mladinka, Sara Tokić, je v Senecu igrala v dveh kategorijah, do 17 in 19 let. Več uspeha je imela v konkurenci do 17 let, kjer se je po drugem mestu v svoji kvalifikacijski skupini uvrstila v glavni turnir. To je uspelo tudi Kim Kastelic, ki je bila prava tako druga, medtem ko so v kvalifikacijah obstale Lana Slatinšek, Ema Crnkovič, Vita Kocjančič in Polona Horvat. V glavnem žrebu se je Kastelic poslovila v prvem krogu, Sara Tokić pa je s 3:2 premagala Francozinjo Gaetane Bled. Aktualna slovenska mladinska prvakinja je bila na to v drugem krogu s 3:1 boljša od Poljakinje Zuzzane Wielgos in v osmini finala še od Indijke Rishe Mirchandani s 3:2. Njeno pot je zaustavila šele poznejša zmagovalka, Rin Mende.

Manj uspeha je nečakinja Bojana Tokića imela v kategoriji do 19 let, saj je obstala v kvalifikacijski skupini, zato pa je do glavnega turnirja prišla Polona Horvat. Ravenčanko je v prvem krogu glavnega turnirja premagala Hrvatica Bruna Borovec. Brez glavnega turnirja je ostala tudi Kim Kastelic.

V kategoriji do 15 let je v finalnem turnirju igrala Ema Crnkovič, za katero je bila v prvem krogu usodna Čehinja Veronika Polakova, ki je zmagala s 3:0. Lana Slatinšek in Vita Kocjančič se nista prebili iz kvalifikacijske skupine.

Pri fantih Slovenija v kategoriji do 15 let ni imela svojega predstavnika, v kategoriji do 19 let pa sta do glavnega turnirja prišel Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik. Oba sta nato obstala v prvem krogu glavnega turnirja, Vovka Petrovskega je s 3:1 premagal Nemec Lleyton Ullmann, Podobnika pa Poljak Mateusz Zalewski. Zato pa je imel Podobnik več uspeha v kategoriji do 19 let, kjer se v izenačeni kvalifikacijski skupini osvojil drugo mesto, v finalnem delu pa je v prvem krogu premagal s 3:2, premagal Francoza Flvia Mouriera, v drugem s 3:0 Nemca Mika Holla, v osmini finala pa ga je zaustavil Poljak Alan Kulczycki s 3:0 (8, 12, 5).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh