Na Rakeku za naslov državnega prvaka tudi Kožul

V soboto in nedeljo bo v organizaciji Ping Pong kluba Rakek in Namiznoteniške zveze Slovenije v dvorani OŠ Rakek že petič zaporedoma potekalo državno prvenstvo za člane in članice posamezno in dvojice. Lanskoletna naslova bosta med v posamični konkurenci branila Katarina Stražar (Mengeš) in Peter Hribar (Krka), ki bo imel letos glavnega konkurenta v Deniju Kožul, zaradi klubskih obveznosti pa bo manjkal tudi Darko Jorgić, prav tako ne bo Bojana Tokića.

Lani je do svojega prvega naslova državnega prvaka med posamezniki prišel Peter Hribar, ki je v finalu ugnal Tilna Cvetka (Muta), do bronaste kolajne pa sta prišla Gregor Komac (Maribor) in Tomaž Pelcar (Kema-Murexin). Vsi štirje bodo na Rakeku igrali tudi letos, prvi favorit pa bo vendarle Deni Kožul, ki je do zdaj dvakrat že osvojil naslov državnega prvaka. Prvič leta 2016, ko je v finalu premagal Jana Žibrata in drugič leta 2020, ko je v finalu premagal Jorgića.

»Na žalost na Rakeku ne bom nastopil, ker imam klubske obveznosti, saj nas v kratkem časa finale lige prvakov,« je svojo odsotnost pojasnil Jorgić, medtem ko Kožul v bližnji Rakek, prihaja dobro razpoložen.

»Forma je v zadnjem času dobra, brez večjih nihanj, zato bo moj cilj, da še tretjič osvojim naslov državnega prvaka. Največji nasprotniki bodo vsi, ki bodo igrali na državnem prvenstvu, zato ne želim nikogar poimensko imenovati. Vsaka tekma bo poglavje zase, končni cilj pa bo seveda zmaga,« je v napovedi previden Logatčan, ki je minulo soboto praznoval svoj 25. rojstni dan in bo igral samo v posamični konkurenci.

»Mislim, da bom na državno prvenstvo prišel dobro pripravljen. Igral bom v dveh kategorijah, posamezno in dvojice. Dvojice bom igral skupaj s Tilnom Cvetkom, kjer verjamem, da nama uspe prvič skupaj postati državni prvak, posamezno pa je tudi velika želja ubraniti naslov. Favorit turnirja je zagotovo Deni Kožul, poleg njega pa še zelo veliko kakovostnih igralcev, od žreba pa bo odvisno, proti komu vse bom igral na tem turnirju,« pa je pred začetkom državnega prvenstva dejal branilec naslova, 22-letni Hribar.

Med prijavljenimi so tudi trije nekdanji državni prvaki, Mitja Horvat (Inter Diskont), Uroš Slatinšek (ŠD SU), ki bo s klubskim soigralcem Jožkom Omerzelom branil naslov državnega prvaka med dvojicami in Bojan Ropoša (Sobota). Tu je še Tomaž Pelcar (Kema-Murexin), na svojo priložnost pa bodo čakali tudi nekateri mlajši igralci, v prvi vrsti Tilen Cvetko, ki je imel v zadnjem času težave s poškodbo, in Aljaž Godec (Inter Diskont).

Tofantova in Tokićeva, glavni konkurentki Stražarjevi

Na lanskem državnem prvenstvu sta se v finalu pomerili Katarina Stražar in Sara Tokić (Letrika), kar je bil njun drugi zaporedni finalni obračun, oba pa je dobila Mengšanka.

»Prihajam v dobri formi, ki jo pred začetkom državnega prvenstva s treningi samo še stopnjujem. Za sabo imam tudi nekaj ligaških tekem v avstrijski prvi ligi, moja želja pa je, da bi osvojila tri naslove državnih prvakinj. Lani sem bila blizu temu, saj sva z Andražem Avbljem v finalu izgubila z 2:3, upam, da nama letos uspe. Tako kot tudi z Leo Paulin med dvojicami in v posamični konkurenci,« je svoje želje razkrila 21-letna Stražarjeva, ki se torej nadeja še tretjega zaporednega naslova državne prvakinje.

Pri enem naslovu državne prvakinje je dve leti starejša Ana Tofant (Mengeš). Do njega je prišla prav tako na Rakeku, in sicer leta 2019, ko je v finalu premagala Aleksandro Vovk.

»Posamezni naslov brani Katarina, moj cilj pa je, da ji ta naslov odvzamem. Lani sem namreč v posamičnem tekmovanju izgubila prej, kot bi si želela in letos te napake ne mislim ponoviti. V februarju sem na mednarodnih WTT turnirjih prikazala dobre predstave, v drugem delu francoske lige smo z ekipo Leers OSTT do zdaj neporažene in se borimo za preboj v francosko ProB ligo; prav tako pa imam v drugem delu tudi popolni posamični score. Ta dejstva mi dajejo samozavest in potrjujejo dobro formo pred prihajajočim državnim prvenstvom,« je dobro razpoložena Tofantova, ki bo z Gregorjem Komacem v mešanih dvojicah branila lanskoletni naslov, v ženskih dvojicah pa bo s Tokićevo skušala izboljšati lansko drugo mesto.

Med prijavljenimi igralkami sta Stražarjeva in Tofantova edini, ki sta do zdaj že osvojili naslov državne prvakinje med dvojicami. Do svojega prvega bo zagotovo skušala priti Tokićeva, odpisati pa ne gre niti Lee Paulin, Lare Opeka, Nine Zupančič, Tjaše Novak in Enye Moltara.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh