Na Rakeku za naslov državnega prvaka tudi Jorgić, brez Kožula

Pink Pong klub Rakek bo v soboto in nedeljo sodelovanju z NTZS prireditelj jubilejnega, 30. državnega prvenstva za člane in članice posamezno in dvojice za sezono 2020/21. Zaradi klubskih obveznosti ne bo branilca naslova med posamezniki, Denija Kožula, prav tako pa med prijavljenimi ni aktualne državne prvakinje Ivane Zera. Prvo ime državnega prvenstva bo zagotovo Darko Jorgić, najbolje uvrščeni slovenski igralec svetovne lestvice ITTF in četrtfinalist olimpijskih iger.

»Žal imamo v nedeljo četrtfinalno tekmo nemškega pokala proti ekipi Post SV Mühlhausen, zato na Rakek ne morem priti. Sem pa prejšnji teden v četrtek začel s treningi. Na srečo nisem čutil nobenih bolečin, tako da jih stopnjujem. Računam, da bom v začetku novembra igral na obeh turnirjih WTT Contender v Laškem,« je svojo odsotnost pojasnil Deni Kožul, ki je zaradi težav s kolenom moral odpovedati svoj nastop na ekipnem evropskem prvenstvu v Romuniji.

Tako 24-letni Logatčan ne bo mogel braniti lanskoletnega naslova, ko je v finalu premagal Jorgića, kar je bil njun tretji zaporedni finalni obračun na državnih prvenstvih. V prvih dveh je bil boljši leto dni mlajši Jorgić, ki ima en naslov še z leta 2017, na Rakeku pa bo seveda v vlogi prvega favorita.

V moški konkurenci je sicer prijavljenih 68 igralcev. Ob Jorgiću tudi Peter Hribar, ki je nastopil na ekipnem evropskem prvenstvu v Romuniji, ne bo pa Tilna Cvetka, ki ima klubske obveznosti v svojem avstrijskem klubu. Iz istega razloga bo manjkal tudi aktualni mladinski državni prvak, Aljaž Godec.

Na zadnjem državnem prvenstvu sta si tretje mesto delila Tomaž Pelcar in Mitja Horvat, ki bosta igrala tudi ta konec tedna.

Brez Ivane Zera in Ane Tofant

Zaradi klubskih obveznosti v Franciji bo manjkala tudi Ana Tofant, prav tako pa med 27 prijavljenimi ni lanskoletne državne prvakinje, Ivane Zera in Tamare Pavčnik, obe članici Vesne, ki v letošnji sezoni ne igra v ekipnem državnem prvenstvu. Konkurenca bo zato nekoliko okrnjena, vendar se kljub temu obetajo nadvse zanimivi boji za naslov državne prvakinje. V ožji krog favoritinj bodo sodile Katarina Stražar, Lea Paulin, Lara Opeka in Aleksandra Vovk, ki je tudi prva nosilka prvenstva. Lani je v finalu Zera premagala Stražarjevo, tretje mesto pa sta si delili Pavčnikova in Opeka.

Do novih državnih prvakov v mešanih dvojicah

V moških dvojicah bosta Darko Jorgić in Peter Hribar, ki sta bila lani v finalu boljša od Jana Žibrata in Mitje Horvata, branila svoj naslov, tako kot tudi Aleksandra Vovk in Katarina Stražar, ki sta bili boljši od Lee Paulin in Ane Tofant. Letos bo izkušeni Horvat v dvojicah igral z mladim klubskim soigralcem Žigo Kristijanom Žigonom, Paulinova pa s klubsko soigralko Jano Ludvik. Zagotovo pa bomo dobili nova državna prvaka v mešanih dvojicah, saj sta bila lani najboljša Tilen Cvetko in Nina Zupančič, ki sta v finalu premagala Petra Hribarja in Aleksandro Vovk. Nihče od njih ne bo igral v mešanih dvojicah, kjer bosta tako prva nosilca Erik in Lea Paulin.

Državno prvenstvo se bo začelo v soboto, ob 10. uri, v novi športni dvorani OŠ Rakek.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh