Na Otočcu za zdaj najdlje Sara Tokić

Na WTT Youth Contender na Otočcu je v prvih dveh dneh turnirja od slovenskih predstavnic imela Sara Tokić, ki se je v kategoriji do 17 let uvrstila v drug krog glavnega turnirja. V četrtek bo Tokićeva edina slovenska predstavnica na glavnem turnirju do 19 let, do 15 let bo slovenske barve branila le še Lana Slatinšek. V Varaždinu bodo v sredo na turnirju WTT Youth Contender na glavnem turnirju igrali Brin Vovk Petrovski, Aljaž Godec in Miha Podobnik, v kategoriji U15 pa Luka Jokić.

Run-Yun Liu iz Tajvana je zmagovalka turnirja v kategoriji do 17 let, od slovenskih predstavnic pa so na glavnem turnirju igrale Sara Tokić, ki je bila v svoji kvalifikacijski skupini prva, Enya Moltara, Kim Kastelic in Polona Horvat, ki so bile v svojih kvalifikacijskih skupinah drugouvrščene. V kvalifikacijah so obstale Lana Slatinšek, Ema Crnkovič, Tija Kastelic, Vita Kocjančič. Edina Slovenka, ki se je prebila do drugega kroga, je bila Sara Tokić. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je izgubila proti Poljakinji Natalii Bogdanowicz z 0:3 (-6, -6, -9). Že v prvem krogu glavnega turnirja je Kim Kastelic premagala Indijka Shriyi Anand s 3:0 (4, 7, 6), Enyo Moltara Hrvatica Marla Vidaković s 3:1 (11, 7, -5, 9) in Polona Horvat, ki je izgubila proti Hrvatici Zrinki Rebić z 1:3 (-9, -7, 7, -7).

Končano je tudi tekmovanje v kategoriji do 13 let, žal pa se Sara Erhatič, Neža Horvat, Neža Gazvoda in Neja Gazvoda niso uvrstile v glavni turnir, ki ga je na koncu dobila Indijka Syndrela Das.

Zadnji dan turnirja za dekleta, od petka naprej bodo na Otočcu igrali fantje, bo v kategoriji do 19 branila le Sara Tokić, medtem ko so Enya Moltara, Polona Horvat, Blažka Harkai in Kim Kastelic izpadle v kvalifikacijah. Tako kot tudi Vita Kocjančič, Ema Crnkovič, Sara Erhatič, Neža Horvat, Neža Gazvoda, Neja Gazvoda in Tija Kastelic v kategoriji do 15 let, kjer je bila uspešna le Lana Slatinšek.

Tudi v Varaždinu se je že končal turnir v kategorijah do 17 in 13 let. Do glavnega turnirja sta se v kategoriji do 17 let prebila Luka Jokić in Brin Vovk Petrovski, brez njega sta ostala Miha Podobnik in Bor Brodnjak. V prvem krogu Luka Jokića izgubil proti Romunu Robertu Podarju z 1:3 (-4, -3, 7, -7), Brin Vovk Petrovski pa proti njegovemu rojaku Raresu Cuesdeanu z 1:3 (10, -4, -4, -5). Prvo mesto je osvojil Minseok Gil iz Južne Koreje.

V kategoriji do 13 let Slovenija ni imela svojega predstavnika, zato pa bodo v sredo v glavnem turnirju v kategoriji do 19 let igrali Brin Vovk Petrovski, Aljaž Godec in Miha Podobnik, tako kot tudi Luka Jokić v kategoriji do 15 let, kjer pa to ni uspelo Boru Brodnjaku.  

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh