Na Otočcu z izjemo Jorgića vsi najboljši slovenski igralci in igralke

Po izjemno uspešno izvedenem julijskem turnirju svetovne serije WTT v namiznem tenisu Star Contender nas v času krompirjevih počitnic čaka nov izziv za slovenske organizatorje. Na Otočcu, nekdanji bazi slovenskega namiznega tenisa bo ves naslednji teden potekal turnir serije Feeder, kjer bodo z izjemo našega najboljšega igralca, trenutno 11. na svetovni lestvici Darka Jorgića, nastopili vsi preostali slovenski igralci.

V slovenski vrsti sta najviše postavljena Deni Kožul (142. na svetu) in Ana Tofant (236.), ki sta s povabilom prirediteljev neposredno uvrščena na glavni turnir. Enako v ženski konkurenci velja tudi za Saro Tokić in med moškimi za Petra Hribarja in Aljaža Godca.

»Žal običajno, ko igram na turnirjih v Sloveniji nisem najbolj uspešen. Upam, da to tokrat popravim. Seveda si vedno bolj želim igrati na še močnejših turnirjih, kot bo ta, je pa to nivo, kjer bi bil lahko tudi precej konkurenčen. S svojo formo sem zadovoljen. Predvsem mi gre dobro pri klubskih obveznostih v evropskem pokalu, kjer še nisem izgubil dvoboja. Žreb bo seveda usmeril naše poti na tem turnirju. Je pa dejstvo, če si pravi, se manj oziraš na žreb, kot sicer,« je pred nastopi na Otočcu povedal Deni Kožul, ki se je prav pod dolenjskimi griči pripravljal za svojo športno pot, ki jo zdaj že vrsto let gradi v Nemčiji.

Deni Kožul in preostali člani slovenske moške vrste so se zadnje dni pod vodstvom selektorice Andreje Urh na turnir pripravljali na Galjevici v Ljubljani. Vadbi so se priključile tudi najboljše slovenske igralke. Zadnji dan je po številnih obveznostih na tujem doma vadila tudi Ana Tofant: »Kot sem že večkrat izpostavila zelo rada igram v domačih dvoranah. Teh priložnosti je žal malo, zato sem še posebej vesela, da nam domači prireditelji WTT serije to omogočajo iz leta v leto. Želim se predstaviti v svoji najboljši luči, kam me to lahko pripelje pa težko rečem.«

Na turnirju na Otočcu sta najviše postavljena Hrvat Tomislav Pucar in Kitajka Liu Weishan. Kvalifikacijski del se začne v ponedeljek. Istočasno bo v Frankfurtu potekal turnir prvakov z 32. najboljšimi na svetu v obeh konkurencah.

V prvem krogu kvalifikacij bo na moškem turnirju Damjan Zelko v ponedeljek, ob 16.35, igral z Avstrijcem Lukasem Kramerjem, v torek pa ga v primeru zmage čaka Francozu Alexandre Cassin. Drugi slovenski predstavnik v kvalifikacijah, Tomaž Pelcar, bo v prvem krogu prost, v drugem pa se bo v torek, ob 17.10, pomeril s Poljakom Maciejem Kolodziejczykom.

Na ženskem turnirju bo v kvalifikacijah, ki se bodo začele v torek, pet slovenskih igralk. Enya Moltara bo v prvem krogu ob 11.45 igrala proti Daeun Lee iz Južne Koreje. Nasprotnico iz Južne Koreje, in sicer Eunchae Ji, bo ob isti uri imela tudi Tjaša Novak, medtem ko bo Lara Opeka ob 16.35, igrala proti Poljakinji Paulini Krzysiek, Katarina Stražar ob 17.10 proti Nemki Margo Degraf, Lea Paulin pa ob 17.45 proti Angelini Rimanovskaji iz Kazahstana.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh