Na Otočcu v znamenju azijskih igralcev in igralk

Na turnirju WTT Feeder Otočec 2022 so vse zmage pripadle azijskim igralcem in igralkam. Med štiri najboljše je prišel le Finec Benedek Olah. Nedeljska popoldanska finala si je ogledalo veliko ljubiteljev namiznega tenisa.

Otočec je od 20. do 26. junija 2022 gostil športni dogodek, kakršnih je po mednarodni teži v Sloveniji malo. Na njem je sodelovalo 240 igralcev in igralk, številni trenerji in spremljevalci iz 38 držav, najboljši evropski sodniki pa so prišli iz osmih držav. To je bila znova odlična priložnost za promocijo Slovenije in zlasti za Otočca z njegovo lepo okolico. Pravzaprav je bil Otočec predvsem priložnost za številne mlade slovenske igralce in igralke ter ljubitelje hitre igre, da v živo prisostvujejo vrhunskemu mednarodnemu namiznemu tenisu.

V vrhunskem moškem finalnem obračunu je Woojin Jang iz Južne Koreje premagal Kitajca Wiang Penga. Kar trije od sedmih nizov so se končali na razliko, zadnjega, sedmega, je dobil Jang z 11:2. Bolj prepričljivo je v japonskem dvoboju prišla do zmage Hirano Miu, ki je rojakinjo Haruno Ojio premagala s 4:1. Tudi v moških dvojicah so se prvega mesta veselili Korejci, v še enem izenačenem dvoboju sta Daeseong Cho in Woojin Jang s 3:2 premagala Kitajca Xian Penga in Shidong Lina, v ženskih dvojicah pa sta Kitajki Doo Hoi Kem in Zhu Chengzhu s 3:0 ugnali Indijki Praprti Sen in Ayhiko Mukherjee. Za še tretjo kitajsko zmago sta v mešanih dvojicah poskrbela Kuai Man in Shidong Lin, ki sta bila s 3:1 boljša od Korejcev Daeseong Choja in Nayeong Kima.

V odsotnosti najboljših slovenskih igralcev in igralk, ki so na sredozemskih igrah v Oranu, je v glavnem žrebu igral le Tilen Cvetko, ki se je sicer dobro upiral izkušenemu Danielu Habesohnu, vendar je s 4:2 zmagal Avstrijec. Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski, Aljaž Godec, Lara Opeka, Enya Moltara, Polona Horvat, Nuša Kadiš in Blažka Harkai so se od nadaljnjega tekmovanja poslovili v kvalifikacijah. Tako kot tudi v igri dvojic.

Po ocenah organizatorjev iz NTK Krka Novo mesto je turnir na zadovoljstvo vseh udeležencev minil po pričakovanjih: od začetka do konca je vse teklo po načrtih, praktično brez poškodb (le en izpah rame poljskega igralca, ki je bil pred tem, da se uvrsti med najboljšo četverico), vse pripombe, ki so jih organizatorji dobili, pa so v smislu pohval. Razumljivo je, da organizator mednarodnega športnega dogodka, ki je za Slovenijo pomemben tudi v turističnem smislu, brez sponzorjev turnirja ne bi izpeljal. Zato gre posebna zahvala Slovenski turistični organizaciji, Mestni občini Novo mesto, Krki d. d., Terme Krki in Trac-u.

»Klub je Sloveniji znova ponudil oglede vrhunskega namiznega tenisa. Veseli me predvsem dejstvo, da se je z Novim mestom in Otočcem, pa tudi Slovenijo samo, znova seznanilo na desetine novih možnih potencialnih obiskovalcev naše države v svojstvu turistov. Ožji organizacijski ekipi pa čestitam za brezhibno izveden športni spektakel, kakršnih je pri nas s takšno udeležbo iz toliko držav bolj redek,« je bil na koncu tekmovanja zadovoljen Jernej Jedlovčnik, predsednik NTK Krka Novo mesto.

Izidi WTT Feeder Otočec 2022

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh