Na Otočcu samo Cvetko že v glavnem žrebu

Največji slovenski namiznoteniški dogodek, WTT Feeder Otočec 2022, je spet privabil številni odlične namiznoteniške igralke in igralce. Zaradi nastopa slovenske izbrane vrste na sredozemskih igrah v alžirskem Oranu, žal brez najboljših slovenskih predstavnic in predstavnikov. Slovenske barve bodo od danes do 26. junija na Otočcu branili Lara Opeka, Enya Moltara, Nuša Kadiš, Polona Horvat in Blažka Harkai v ženski konkurenci ter Aljaž Godec, Brin Vovk Petrovski, Miha Podobnik in Tilen Cvetko, ki je tudi edini, ki je uvrščen na glavni turnir.

Na Otočcu se bo pomerilo kar 240 igralcev in igralk iz 38 držav, med njimi tudi izredno močne vrste Kitajske, Japonske in Južne Koreje. Prva nosilca sta sicer Čehinja Hana Matelova, 18. igralka svetovne lestvice in Hrvat Andrej Gaćina, 23. igralec sveta.

Ker bodo Katarina Stražar, Ana Tofant, Sara Tokić, Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar konec tega tedna že odpotovali na sredozemske igre v Oran, bo slovenska zasedba na Otočcu v okrnjeni zasedbi. Edini, ki že ima mesto na glavnem turnirju, je Tilen Cvetko, ki bo v prvem krogu igral proti Avstrijcu Danielu Habesohnu. Zelo težke nasprotnike bo imela v kvalifikacijah tudi preostala trojka, saj Aljaža Godca že v prvem krogu čaka Li Hsin-Yu iz Tajvana, Brina Vovka Petrovskega Kitajec Wang Chen Ce in Miho Podobnika Japonec Maharu Yoshimura.

V ženski konkurenci Slovenija nima nobene igralke, ki bi bila že uvrščena na glavni turnir. Na voljo je osem prostih mest, tako kot v moški konkurenci, vseh pet Slovenk pa bo imelo vse prej kot lahko delo. Najboljša igralka slovenske lige, Lara Opeka, bo v prvem krogu prosta, v drugem pa jo čaka boljša iz obračuna dveh igralk iz Hongkonga, Lam Yee Lok in Ng Wing Lam. V drugem krogu kvalifikacij je tudi že Enya Moltara, ki bo igrala z boljšo iz dvoboja med Kong Tzs Lam iz Hongkonga in Choi Haeeun iz Južne Koreje. Tudi Polona Horvat je že uvrščena v drugi krog kvalifikacij, njena predzadnja ovira na poti do morebitnega glavnega turnirja pa bo ali Švicarka Ludivine Maurer ali Lee Hoi Man Karen iz Hongkonga. Nušo Kadiš se bo v drugem krogu kvalifikacij pomerila s Poljakinjo Agato Zakrzewsko, medtem ko se bo Blažka Harkai v prvem krogu pomerila z Angležinjo Charlote Bardsley.

V igri dvojic bosta v kvalifikacijah že danes igrali Lara Opeka in Enya Moltara, v moški konkurenci pa Tilen Cvetko in Aljaž Godec. Dva para bomo imeli tudi v mešanih dvojicah, in sicer bodo igrali Cvetko in Opeka ter Godec in Moltara.

Po besedah direktorja turnirja Tomaža Kralja je tudi zaradi covida-19, ki je dve leti preprečeval igralcem udeležbe na mednarodnih turnirjih, in zaradi pregovorne odlične organizacije tovrstnih otoških turnirjev, za ta mednarodni dogodek izjemno veliko zanimanja. Gledalci, ki si prejšnjih turnirjev zaradi koronavirusa niso mogli ogledati, bodo v otoški dvorani prišli na svoj račun, ogled tekem v živo je tokrat možen, vendar bodo morali v dvorani gledalci nositi maske.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh