Na Otočcu prevladovali Romuni

Prvi del mednarodnega turnirja WTT Youth Contender I Feel Otočec se je končal s prevlado romunskih igralcev, ki so slavili tako v kategoriji kadetov U-15 kot v kategoriji mladincev U-19. Od slovenskih predstavnikov se je najvišje prebil Miha Podobnik, ki je izpadel v osmini finala v kategoriji U-15. Po dnevu premora se bo turnir na Otočcu nadaljeval v sredo, ko bodo za namiznoteniške mize stopile dekleta v petih kategorijah.

V kategoriji kadetov U-15 je v romunskem finalu Iulian Chirita premagal Dragosa Alexandruja Bujorja, ki sta bila v polfinalu boljša od Kazahstanca Alana Kumangalijeva in Slovaka Damiana Floroja. Vsi trije slovenski predstavniki, ki so se prebili do glavnega žreba, so bili v prvem krogu prosti. V drugem je bil uspešen le Miha Podobnik, praznih rok pa sta ostala Brin Vovk Petrovski in Brin Kunstelj. Slovenski kadetski državni prvak, Podobnik, je nato v osmini finala izgubil z Nemcem Lleytonom Ulmannom.

Premoč romunskih igralcev je bila še bolj očitna v kategoriji mladincev U-19, kjer je slavil Edueard Ionescu, drugi je bil Andrei Teodor Istrate, tretje mesto pa sta si delila še tretji Romun, Darius Movileanu in Zhenlong Liu iz Avstrije. V glavnem žrebu je igral tudi Aljaž Godec, a je bilo zanj tekmovanja konec že v prvem krogu, ko ga je s 3:2 premagal Indijec Varun Shanker Balusuri.

Vsekakor je turnir, ki ga organizirajo in vodijo klubski delavci NTK Krka Novo mesto in je pod pokroviteljstvo Slovenske turistične organizacije, za slovenske igralce pomenil pregled, na kakšni kakovostni ravni je slovenski namizni tenis v mlajših kategorijah.

V torek je na Otočcu prost dan, ki bo prav prišel organizatorjem, v sredo pa začnejo s tekmami mladinke U-17 in kadetinje U-13 ter v četrtek še kadetinje U-11, kadetinje U-15 in mladinke U-19. Turnir se bo končal v petek.

Fantje se bodo po dnevu premora preselili v Varaždin, kjer bodo slovenske barve branili Žiga Kristijan Žigon, Aljaž Godec in Mitja Omerzel v kategoriji mladinci U-19 ter Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski, ki bosta nastopila tako v kategoriji mladinci U-17 kot kadeti U-15.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh