Na Otočcu in v Varaždinu priznanja najboljšim še v kategorijah U15 in U19

S podelitvijo priznanj najboljšim tekmovalkam v kategoriji U15 in U19, se je danes zaključil prvi del namiznoteniškega tekmovanja WTT Youth Contender Otočec presented by I Feel Slovenia. Prav tako se je končal podoben turnir v Varaždinu, na katerem so igrali fantje. Po dnevu premora se bodo dekleta preselila v Varaždin, fantje pa na Otočec.

V kategoriji U19 se je od slovenskih deklet na glavni turnir prebila le Sara Tokić, ki jo je v prvem krogu s 3:0 (4, 5, 5) premagala Poljakinja Zuzzana Wielgos. Enya Moltara, Polona Horvat, Blažka Harkai in Kim Kastelic so izpadle v kvalifikacijah. Prvo mesto je osvojila Chi-Shiuan Chen iz Tajvana.

V kategoriji U15 so v kvalifikacijah izpadle Vita Kocjančič, Ema Crnkovič, Sara Erhatič, Neža Horvat, Neža Gazvoda, Neja Gazvoda in Tija Kastelic, na glavni turnir med 32 najboljših pa se je uvrstila Lana Slatinšek. Žal Novomeščanki žreb resnično ni bil naklonjen, saj je v prvem krogu igrala proti Nahyun Choi iz Južne Koreje, ki je zmagala s 3:0 (6, 7, 1). Nahyun Choi je na koncu premagala vse svoje tekmice in osvojila prvo mesto v tej kategoriji.

V Varaždinu so se na glavni turnir uvrstili vsi trije slovenski predstavniki, vendar so vsi trije s tekmovanjem končali v prvem krogu. Najbližje uvrstitvi v drugi krog je bil Brin Vovk Petrovski, ki ga je s 3:2 (3, -6, -5, 12, 8) premagal Poljak Stepan Brhel. Za Miho Podobnika je bil premočan Slvoak Samuel Palusek, ki je zmagal s 3:10 (7, 6, 6), medtem ko je Aljaža Godca s 3:0 premagal Šved David Bjorkryd. Končne zmage se je veselil 16-letni Romun Dragos Bujor.

Tudi za Luko Jokića je bilo v kategoriji U15 konec tekmovanja v prvem krogu glavnega turnirja. S 3:0 (7, 5, 8) ga je premagal Chin-Ting Lin iz Tajvana, ki je tudi osvojil prvo mesto na turnirju.

V soboto, 3. septembra, se bo na Otočcu začel drugi del turnirja, na katerem se bodo za najvišja mesta pomerili fantje v kategorijah U11, U13, U15, U17 in U19, dekleta bodo igrale v Varaždinu. Za turnir na Otočcu, od 2. do 5. septembra, je selektor za kadete in mladince Darijan Vizjak vpoklical naslednje igralce:

Mladinci U-19: Aljaž Godec, Brin Vovk Petrovski, Miha Podobnik, Mihael Kocjančič, Nino Šegula, Jure Smodiš in Matic Čopar;

Mladinci U-17: Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski, Matic Čopar, Luka Jokič, Bor Brodnjak, Brin Kunstelj in Janez Jedlovčnik;

Kadeti U-15: Luka Jokič, Bor Brodnjak, Brin Kunstelj, Janez Jedlovčnik, Aleks Koren, Aleksandar Miščević, Urban Janc in Amadej Rešetič (WC organizatorja);

Kadeti U-13: Aleks Koren, Aleksandar Miščević, Urban Janc, Žan Vidmar (WC organizatorja) in Amadej Rešetič (WC organizatorja);

Kadeti U-11: Žan Vidmar (WC organizatorja).

Manj številčna bo slovenska zasedba v Varaždinu pod vodstvom selektorice Vesne Ojsteršek in trenerja Miroslava Tokića. Prijavljene so:

Mladinke U-19: Sara Tokić, Enya Moltara in Polona Horvat;

Mladinke U-17: Sara Tokić, Enya Moltara, Polona Horvat, Lana Slatinšek in Vita Kocjančič;

Kadetinje U-15: Lana Slatinšek in Vita Kocjančič.

 

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh