Na Otočcu dobili še zmagovalce pri kadetih in mladincih

V športnem centru na Otočcu se je s finalnimi dvoboji končal izjemno močan kadetski in mladinski turnir WTT Star Contender. Žal slovenskih predstavnikov zadnji dan tekmovanja ni bilo več v konkurenci, najboljši v kadetski kategoriji pa je bil Romun Iulian Chirita, ki je z rojakom Alexandrom Bujorjem slavil tudi med dvojicami. Pri mladincih je bil najboljši Norvežan Borgar Haug, med dvojicami pa sta zmago slavila Andras Csaba iz Madžarske in Hrvat Ivor Ban.

Slovenski predstavniki, Aljaž Godec in Žiga Kristijan Žigon v mladinski, ter Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski in Aleks Ušaj v kadetski konkurenci, so se od nadaljnjega tekmovanja poslovili v kvalifikacijah, v igri dvojic pa sta do četrtfinala prišla Podobnik in Petrovski.

V kadetski konkurenci so najboljšo formo pokazali romunski igralci, saj sta se dva uvrstila v polfinale, v finalu pa je Chirita s 3:1 ugnal Čeha Martina Sipa. Tretje mesto sta si delila Bujor in Slovak Kristian Uherik. Chirita je bil z Bujorjem nepremagljiv tudi v igri dvojic, kjer sta v finalu s 3:0 premagala švedsko-katarsko dvojico Isak Alfredsson in Rawad Alnaser.

Kar trije igralci iz prve deseterice svetovne jakostne lestvice so nastopili v mladinski konkurenci, vendar z izjemo Nemca Kaya Stumperja, ki je na drugem mestu, nobenemu od njih ni uspelo priti do polfinala. Adrien Rassenfosse iz Belgije je obstal že v prvem krogu, Hrvat Ivor Ban pa v četrtfinalu. Zmage se je veselil Haug, ki je v finalu s 3:1 premagal prav Stumperja. Več uspeha je imel Ban v igri dvojic, saj je s Csabo osvojil prvo mesto. V finalu je hrvaško-madžarski par s 3:1 premagal Francoza Alexisa Kouraichija in Thibaulta Poreta.

»Kljub težavnim razmeram zaradi Covid-19 otoški turnir poteka v odličnih pogojih, ki so jih pripravili prizadevni organizatorji NTK Krka Novo mesto skupaj s strokovnimi sodelavci iz Namiznoteniške zveze Slovenije. Tako kot vedno doslej je sodelovanje odlično, kar se pozna predvsem pri tehnični izvedbi tekmovanja. Če so bile na prvih tekmovanjih te svetovne serije še določene napake in pomanjkljivosti, so na Otočcu vse te odpravljene, tako da so se igralke lahko posvetile le igralnim razmeram, ki pa so bile zares vrhunske,« je organizatorje turnirja, NTK Krka, pohvalil Matija Krnc, priznani slovenski mednarodni sodnik.

»Sam sem bil tokrat zaradi drugih obveznosti bolj malo na Otočcu in v veliko zadovoljstvo mi je, da sem slišal toliko pohval na račun dolenjskih organizatorjev. Ekipa, ki vodi ta, v mednarodnem merilu pomemben turnir, je tudi jedro NTK Krka Novo mesto, ki se je v preteklosti s podobnimi turnirji prekalila v zanesljive, lahko rečem kar odlične organizatorje. Vsekakor pa se moram zahvaliti tudi sponzorjem, ki so navsezadnje temu turnirju omogočili, da se je s slovenskim turističnim biserom spoznalo toliko ljudi. Ne pozabite, da smo pred leti na enem podobnih turnirjev gostili okoli 500 udeležencev iz vseh petih kontinentov. In pa – poklon tudi prostovoljcem,« je dejal Jernej Jedlovčnik, predsednik NTK Krka Novo mesto.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh