Na Otočcu brez slovenske zmage v kvalifikacijah

Danes bodo na turnirju WTT Feeder Otočec 2022 še zadnji dvoboji v kvalifikacijah. Žal brez slovenskih predstavnikov, saj so bili vsi prekratki že v prvem ali drugem krogu kvalifikacij, čeprav so bili nekateri od njih blizu napredovanja. Tako bo v četrtek v glavnem žrebu slovensko čast reševal Tilen Cvetko, ki se bo pomeril z Avstrijcem Danielom Habesohnom.

S kvalifikacijskimi boji so v ponedeljek začeli v igri dvojic. V ženski konkurenc sta Lara Opeka in Enyja Moltara proti Ariel Barbarosa in Tessy Gonderinger že vodili z 2:0 v nizih, toda nadaljevanje je pripadlo Luksemburžankama, ki sta slavili s 3:2 (-5, -9, 9, 5, 7). Dlje od napredovanja sta bili Ravenčanki Polona Horvat in Nuša Kadiš. Premočni zanju sta bili Marketa Sevcikova in Gabriela Stepanova, ki sta zmagali s 3:0 (3, 9, 9).  Praznih rok sta v prvem krogu kvalifikacij ostala tudi Korošca Tilen Cvetko in Aljaž Godec, ki sta ju s 3:1 (4, 7, -11, 7) zaustavila Norvežan Borgar Haug in Poljak Maciej Kolodziejczyk.

V mešanih dvojicah sta Tilen Cvetko in Lara Opeka v prvem krogu kvalifikacij naletela na finsko dvojico Alex Naumi in Anni Kirischenko. S 3:2 (6, -8, -9, 3, 8) sta se zmage veselila finska predstavnika, tako kot tudi Indijca Amalraj Anthony in Diya Parag Chitale, ki sta s 3:1 (3, -12, 7, 7) premagala Aljaža Godca in Enyo Moltara.

Nič kaj bolje se ni godilo slovenski izbrani vrsti, ki na Otočcu igra brez svojih najboljših igralk in igralcev, ki bodo konec tedna odšli na sredozemski igre v Oran, v posamični konkurenci. Tudi zahvaljujoč neugodnemu žrebu. Aljaža Godca je v prvem krogu premagal s 3:0 (8, 11, 3) Li Hsin-Yu iz Tajvana, Brina Vovka Petrovskega Kitajec Wang Chen Ce s 3:0 (6, 7, 7) in Miho Podobnika Japonec Maharu Yoshimura s 3:0 (5, 4, 7). Vsi trije nasprotniki slovenskih igralcev so bili uspešni tudi v drugem krogu in bodo danes igral odločilne dvoboje za uvrstitev na glavni turnir.

V ženski konkurenci Slovenija ni imela nobene igralke, ki bi bila neposredno že uvrščena na glavni turnir. Žal bo pri tem tudi ostalo, kajti najboljša igralka slovenske lige, Lara Opeka, je bila v prvem krogu kvalifikacij prosta, v drugem pa je bila zanjo premočna Lam Yee Lok iz Hongkonga, ki je zmagala s 3:0 (1, 11, 8). Tudi Enya Moltara je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je bila s 3:0 (9, 7, 2) boljša od nje Choi Haeeun iz Južne Koreje, medtem ko je bila za Polono Horvat, potem ko je bila v prvem krogu prosta, v drugem krogu kvalifikacij s 3:0 (2, 10, 2) previsoka ovira Lee Hoi Man Karen iz Hongkonga. V prvem krogu je bila prosta tudi Nuša Kadiš, ki jo je nato v drugem krogu s 3:0 (5, 6, 5) premagala Poljakinao Agato Zakrzewsko. Edina, ki je izpadla v prvem krogu, je bila Blažka Harkai, ki je z 0:3 (-4, -5, -5) izgubila proti Angležinji Charlote Bardsley.

Danes bodo na Otočcu se zadnji izločilni boji za uvrstitev na glavni turnir.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh