Na OI v Tokiu med šestnajst veličastnih tudi slovenska moška reprezentanca

Na prestavljenih poletnih olimpijskih igrah, ki bodo od 23. julija do 8. avgusta, bo med šestnajstimi ekipami, ki se bodo borile za olimpijske kolajne, tudi slovenska moška namiznoteniška reprezentanca. Še pred odhodom v Tokiu izbrance selektorke Andreje Ojsteršek Urh od 22. do 27. junija v Varšavi čaka posamično evropsko prvenstvo.

Vseh 16 moških reprezentanc, ki so se uvrstile na olimpijske igre, je potrdilo svoj nastop v Tokiu. Največ reprezentanc prihaja iz Evrope, ob Sloveniji so to še Nemčija, Hrvaška, Švedska, Francija, Portugalska in Srbija, preostale so Kitajska, Japonska, Južna Koreja, Kitajski Tajpej, Hongkong, Egipt, Brazilija, ZDA in Avstralija.

»S kom se bomo pomerili v prvem krogu, bo znano šele ob prihodu. Podobno velja tudi za posamične dvoboje, ki bodo na sporedu od 24. do 31. julija, od 1. avgusta naprej pa bodo ekipni boji, ki bodo, tako kot posamični, potekali na izpadanje. Trenutno smo s fanti na treningu v Saarbrücknu. Tu bomo še nekaj dni, nato nas čakajo krajše priprave v Planici, pred odhodom na Poljsko pa bomo trenirali še v Opatiji. Seveda po Varšavi za nas ne bo premora, kajti po krajši regeneraciji se bomo najverjetneje zbrali na Rogli, pred začetkom olimpijskih iger pa bomo spet odšli v Opatijo,« je v telefonskem pogovoru povedala Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske moške izbrane vrste.

Deni Kožul, Bojan Tokić, ki je nedavno tega z ekipo Jura Morez osvojil drugo mesto v francoskem državnem prvenstvu in bo za to ekipo igral tudi prihodnje leto, ter Peter Hribar, so že končali s svojimi klubskimi obveznostmi. Vrhunec sezone pa čaka Darka Jorgića, ki ga 6. junija v Dortmundu čaka še finalna tekma nemške bundeslige proti Borussii Düsseldorf.

V ženskem ekipnem delu olimpijskih iger bo le petnajst reprezentanc, in sicer: Kitajska, Japonska, Hongkong, Kitajska, Singapur, Kitajski Tajpej, Južna Koreja, Nemčija, Avstrija, Poljska, Madžarska, Romunija, Egipt, ZDA, Brazilija in Avstralija.

Seznam igralcev v ekipnem delu olimpijskih iger v Tokiu

Egipt: Omar Assar, Ahmed Saleh, Khalid Assar.

Kitajska: Ma Long, Fan Zhendong, Xu Xin.

Japonska: Tomokazu Harimoto, Koki Niwa, Jun Mizutani.

Južna Koreja: Youngsik Jeong, Woojin Jang, Sangsu Lee.

Kitajski Tajpej: Lin Yun-Ju, Chuang Chih-Yuan, Chen Chien-An.

Hongkong: Wong Chun Ting, Lam Siu Hang, Ho Kwan Kit.

Nemčija: Dimitrij Ovtcharov, Timo Boll, Patrick Franziska.

Slovenija: Darko Jorgić, Bojan Tokić, Deni Kožul; Peter Hribar.

Hrvaška: Andrej Gačina, Tomislav Pucar, Frane Kojić.

Švedska: Mattias Falck, Anton Kallberg, Kristian Karlsson.

Francija: Simon Gauzy, Emmanuel Lebesson, Alexandre Cassin.

Portugalska: Marcos Freitas, Tiago Apolonia, Joao Monteiro.

Srbija: Aleksandar Karakašević, Zsolt Peto, Marko Jevtović.

Brazilija: Hugo Calderano, Gustavo Tsuboi, Vitor Ishiy.

ZDA: Kanak Jha, Nikhil Kumar, Zhou Xin.

Avstralija: David Powell, Yan Xin …

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh