Na novoletni turneji Fotivec pred Veronikom

S sedmim novoletnim turnirjem v Mali Nedelji, se je s prvim torkom letos, končala namiznoteniška turneja (Cven – 21. december 2023, Ljutomer – 26. december 2023 in Mala Nedelja (2. januar 2024). Končni zmagovalec je bil Damir Fotivec.

Med 24 tekmovalci je v Mali Nedelji zmagal Rajko Veronik (Vuhred), ki je v polfinalu s 3:2 premagal Luko Šantavca (Mura Sobota), nato pa v finalu še s 3:0 domačina Damirja Fotivca (SPIN Mala Nedelja), ki je bil v polfinalu prav tako s 3:2 boljši od Marka Krefta (SPIN Mala Nedelja). V četrtfinalu so izpadli Nejc Titan (Mura Sobota) proti klubskemu tovarišu Luki Šantavcu s 3:0, Darka Fijavža (TVD Partizan Ljutomer) je s 3:1 premagal Rajko Veronik, Marko Kreft je s 3:1 bil boljši od Saše Vogrinca (Žogica Gornja Radgona), medtem ko je Dušan Masten (SPIN Mala Nedelja) izgubil z 2:3 proti Damirju Fotivcu.

V tolažilnem turnirju, kjer so tekmovali vsi, ki se niso uvrstili med osem najboljših, je zmagovalec postal Robert Gerenčer (Mura Sobota), potem ko je v finalu s 3:1 bil boljši od Jerneja Sokliča (Žogica Gornja Radgona).

Po treh odigranih turnirjih, ki so šteli za novoletno turnejo, je tako največ točk, in sicer 24, zbral Damir Fotivec, ki je na Cvenu osvojil prvo mesto, potem je bil v Ljutomeru deveti, na zadnjem turnirju v Mali Nedelji pa je izgubil šele v finalu. Skupno drugo mesto je osvojil Rajko Veronik, zbral je 21 točk, prvih devet z drugim mestom v Ljutomeru in za zmago v Mali Nedelji 12 točk, na Cvenu pa ga ni bilo, kot tudi ne tretjeuvrščenega Luka Šantavca, ki je bil v Ljutomeru prvi in v Mali Nedelji tretji, kar mu je prineslo 19 na novoletni turneji Športne zveze Ljutomer.

Uvrstitve naprej: 4. mesto Darko Fijavž (TVD Partizan Ljutomer) 17 točk, 5. mesto Jernej Soklič (Žogica Gornja Radgona) 15 točk, 6. mesto Marko Kreft (SPIN Mala Nedelja) 12 točk, 7. mesto pa si  z desetimi točkami delijo Viktor Tkalec, Robert Gerenčer (oba Mura Sobota) in Ivan Ocepek (Žogica Gornja Radgona).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh