Na Muti do namiznoteniške mize na prostem

V petek so v okviru občinskega praznika občine Muta v športnem parku na Spodnji Muti svečano odprli namiznoteniško mizo na prostem. Odprla sta jo županja občine Muta, Angelca Mrak in dr. Miran Kondrič, z ljubljanske Fakultete za šport, v sodelovanju z domačim namiznoteniškim klubom Xiom Muta in športnim klubom Spodnja Muta, kot organizatorjem prireditve.

Namizni tenis je na Muti med bolj popularnimi športnimi aktivnostmi, saj je bila njihova ženska članska ekipa leta 2016 tudi slovenski državni prvak. V zadnjem času izidi Xiom Mute morda niso tako uspešni, vendar so v klubu zelo aktivni na vseh področjih.

»Namiznoteniško mizo smo postavili v namen rekreacije v občini Muta. Verjamemo, da bo miza velika pridobitev za naš kraj in da jo bodo naši občani in občanke radi uporabljali. Vsem, ki jo bodo uporabljali, želimo veliko užitkov in uspehov v igranju,« je ob otvoritvi dejal Damjan Cvetko, predsednik NTK Xiom Muta, ki se je ob tej priložnosti zahvalil Namiznoteniški zvezi Slovenije, občini Muta, ŠD Spodnja Muta.

Želimo si lahko le, da bi občini Muta sledile tudi druge slovenske občine in da bo tudi na ta način namizni tenis dobil na večji prepoznavnosti.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh