Na Livadi dobili nove državne prvake v paranamiznem tenisu

Namizni tenis je v Sloveniji tudi med športniki invalidi zelo priljubljena športna panoga, zato je v soboto, 16.10. 2021, že tradicionalno, četrtič, Športno društvo SU Novo mesto v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Paralimpijskim komitejem organiziralo DP Slovenije v paranamiznem tenisu. Udeležilo se ga je več kot 90 športnikov iz vse Slovenije v 11 različnih tekmovalnih kategorijah, tako v moški kot v ženski konkurenci.

»Veseli nas, da je Novo mesto postalo prepoznavno kot povezovalec obeh vidikov športa, saj sodelujemo v mednarodnem programu ITTF »One sport -One family«, pa tudi zato, da približamo šport invalidov vsem skupinam ljudi, tudi občankam in občanom Novega mesta,« poudarjajo v ŠD SU.

Uradno otvoritev turnirja je popestril Marijan Novina, zbrane pa je pozdravil tudi podžupan Mestne občine Novo mesto Boštjan Grobler, ki je ob zvokih Golice odigral tudi prvo žogico s tekmovalko Andrejo Dolinar.

Državni prvaki v posameznih kategorijah so postali: Edi Ravnjak, Tomaž Rabuzin, Luka Trtnik, Alen Bećirević, Anton Leber, Tonček Ribič in Silvo Slaček. V absolutni konkurenci, NT Open, je zmago slavil udeleženec paraolimpijskih iger v Tokiu Luka Trtnik. Pri ženskah so državne prvakinje v posameznih kategorijah postale Barbara Meglič, Karin Praček in Milana Krmelj, slednja je slavila zmago tudi v absolutni konkurenci.

Čestitamo vsem, tako dobitnikom naslovov državnih prvakov, kot tudi ostalim udeležencem, ki so se borili po najboljših močeh!

Napisal: ŠD SU

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh