Na drugem mladinskem TOP 8 najboljša Ema Crnkovič in Matic Čopar

Tako kot prvi TOP 8 za mladinke in mladince v začetku januarja je bil tudi drugi na Muti, v še eni odlični organizaciji domačega kluba Xiom Muta, vendar tokrat v zelo okrnjeni zasedbi. Najboljšo dnevno formo sta pokala Ema Crnkovič (Kema Murexin) in Matic Čopar (Savinja), drugo mesto sta osvojila Lana Slatinšek in Mark Gazvoda (oba ŠD SU), tretje pa Nika Pandev (Fužinar Inter Diskont) in Domen Hohnjec (Savinja).

Na prvem turnirju so bili najboljši štirje igralci iz Savinje, dva sta nastopila tudi na drugem, ne pa tudi prvouvrščena Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik. Čeprav je Hohnjec tudi na drugem osvojil tretje mesto s petimi zmagami, je prvo mesto po zaslugi Matica Čoparja spet pripadlo Savinjčanom. Čopar je do prvega mesta prišel s šestimi zmagami, z drugim mestom pa je nekoliko presenetil Mark Gazvoda, ki je tako kot Hohnjec prišel do petih zmag, januarja pa je bil najboljši v drugi skupini. Do petih zmag je na četrtem mestu prišel tudi Luka Jokić (Mengeš), peto uvrščeni Bor Brodnjak (Kajuh-Slovan) je zmagal trikrat, Miha Fatur (Savinja) na šestem mestu dvakrat, po enkrat pa sta zmagala Gašper Srebočan Čebela (Savinja) in Timotej Jerina (Mengeš).

Tudi pri mladinkah ni bilo zmagovalke prvega TOP 8, Sare Tokić (Vrtojba), prav tako je manjkala drugouvrščena Polona Horvat (Fužinar Inter Diskont), zato pa je nastopila tretjeuvrščena Lana Slatinšek (ŠD SU), ki pa je tokrat osvojila drugo mesto s šestimi zmagami. Pred njo je bila s sedmimi zmagami Ema Crnkovič, tretja pa je bila Nika Pandev (Fužinar Inter Diskont), ki je tako kot četrto uvrščena Kim Kastelic (Krka) zmagala štirikrat. Katarina Lešnjak (Kajuh-Slovan) je bila s tremi zmagami peta, prav tako s tremi zmagami pa je bila Neža Gazvoda (ŠD SU) šesta. Vita Kocjančič (Arrigoni) na sedmem mestu zmagala enkrat, brez nje pa je na osmem mestu ostala Ana Gergek (Kema Murexin).

V drugi skupini najboljša Neža Horvat in Aleks Koželj

V drugi skupini je pri mladinkah prvo mesto osvojila Neža Horvat (Fužinar Inter Diskont), ki je prišla do šestih zmag. Na drugem in tretjem mestu sta imeli Pika Gorenc (Mengeš) in Neja Gazvoda (ŠD SU) po pet zmag, Nina Mačič (Fužinar Inter Diskont) na četrtem pa štiri. Layla Turk (Arrigoni) je bila s tremi zmagami peta, Tina Križnič (Mengeš) pa šesta. Sedma je bila z dvema zmagama Viktorija Letnar (Preserje), Maji Fatur (Žalec) pa na osmem ni uspelo priti do zmage, čeprav je kar štiri tekme izgubila z 2:3, preostale tri pa z 1:3.

Najboljšo dnevno formo je v drugi skupini pri mladincih pokazal Aleks Koželj (Žalec), ki je tako kot drugouvrščeni Aleks Koren (Cirkovce) zmagal šestkrat. S štirimi zmagami je bil Miha Homan (Fužinar Inter Diskont) tretji, Blaž Lapajne (Xiom Muta) četrti, Urban Janc (Ljubno) pa peti. Blaž Pandev (Fužinar Inter Diskont) je s tremi zmagami osvojil šesto mesto, Nel Savšek Pintarič (Mengeš) z eno sedmo, brez zmage je ostal na osmem mestu Janez Jedlovčnik (Krka).

V tretji skupini prvi mesti Maruši Arnež in Vidu Naredu

V tretji skupini je nastopilo le šest mladink, s petimi zmagami pa je prvo mesto osvojila Maruša Arnež (B2), s tremi zmagami je bila druga Lana Maučec (Kema Murexin), z dvema zmagama pa je bila Manca Bartolovič (Preserje) tretja, Tjaša Večko (Fužinar Inter Diskont) četrta in Lana Slatinšek (ŠD SU) peta. Neja Kalan (B2) je na šestem mestu prišla do ene zmage.

Zelo izenačeno je bilo tudi v tretji skupini pri mladincih, saj je Vid Nared (Kajuh-Slovan) na prvem mestu zmagal petkrat, s štirimi zmagami je bil Aleksandar Miščević (Vrtojba) drugi, Luka Čačić Blažek (Arrigoni) tretji in Maj Murn (ŠD SU) četrti. Jaka Gačnik Zupanc (Žalec) je bil s tremi zmagami peti, Filip Mušić (Kajuh-Slovan) šesti in Filip Miščević (Vrtojba) sedmi. Čeprav je Mitja Erzetič (Vrtojba) dvakrat zmagal, je bilo to na koncu dovolj za osmo mesto.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh