Na DP do 21 let najboljša Sara Tokić in Aljaž Godec

Izredno napeti so bili tudi obračuni na državnem prvenstvu do 21 let, ki se je odvijalo v dvorani OŠ Livada v Izoli v organizaciji NTK Arrigoni in Namiznoteniške zveze Slovenije. Naslova državnih prvakov v posamični konkurenci sta se veselila Sara Tokić (Letrika) in Aljaž Godec (Inter Diskont), v dvojicah pa Tokićeva in Lea Paulin (Arrigoni) ter Nino Šegula in Jure Smodiš (Kema Murexin).

Čeprav je bilo prijavljenih le 19 igralk, boji za naslov državne prvakinje do 21 let niso bili nič manj zanimivi. Prej nasprotno, saj sta se morali obe finalistki, Sara Tokić in Enya Moltara (Kajuh-Slovan) v polfinalu pošteno potruditi, da sta premagali svoji nasprotnici. Tokićeva je bila s 4:3 boljša od Tjaše Novak (Kajuh-Slovan), Moltara pa je bila s 4:3 boljša od Lee Paulin (Arrigoni). V finalu je bila Tokićeva s 4:2 boljša še od Moltara.

Prvo mesto je tako osvojila Sara Tokić, druga je bila Enya Moltara, tretje mesto pa sta si delili Tjaša Novak in Lea Paulin.

Tudi pri članih do 21 let smo videli napete obračune. Do finala je bil najbolj prepričljiv Brin Vovk Petrovski (Savinja), ki je vse svoje nasprotnike premagal brez izgubljenega niza. V polfinalu je s 4:0 ugnal Filipa Kolleta (Vesna). Precej težjo pot je imel do finala Aljaž Godec, ki je v prvem krogu s 3:1 premagal Aljaža Goltnika (Mengeš), nato v četrtfinalu v klubskem obračunu s 4:1 Žigo Kristijana Žigona in v polfinalu po maratonskem dvoboju Miho Podobnika (Logatec) s 4:3. Čeprav je do finala odigral več nizov, je Godec v finalu s 4:2 premagal še Vovka Petrovskega.

Prvo mesto je osvojil Aljaž Godec, drugi je bil Brin Vovk Petrovski, tretje mesto pa sta si delila Miha Podobnik in Filip Kolle (Vesna).

Sara Tokić je do svojega drugega naslova državne prvakinje prišla z Leo Paulin, s katero sta v finalu premagali Tjašo Novak in Enyo Moltara. Z bronastima kolajnama so se morale zadovoljiti Ana Kovačec in Polona Horvat (Kema Murexin/Interdiskont) ter Blažka Harkai in Kim Kastelic (Kema Murexin/Krka).

V moških dvojicah sta se naslova državnih prvakov veselila Nino Šegula in Jure Smodiš, ki sta bila v finalu boljša od Žige Kristijana Žigona in Filipa Kolleta (Inter Diskont/Vesna). Šegula in Smodiš sta v polfinalu s 3:2 presenetila prva nosilca, Aljaža Godca in Miho Podobnika (Inter Diskont/Logatec), brez izgubljenega niza pa sta se proti Mihaelu Kocjančiču in Aljažu Goltniku (Kajuh-Slovan/Mengeš) v finale uvrstila Žigon in Kolle.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh