Moški finale Calderanu, pri ženskah najboljša Hayata

S finalnim obračunom v moški posamični konkurenci se je v Ljubljani končal letošnji WTT Star Contender z nagradnim skladom 250 tisoč ameriških dolarjev. V moški konkurenci je prvo mesto osvojil Brazilec Hugo Calderano, ki je bil s 4:0 (9, 5, 7, 9) boljši od Francoza Felixa Lebruna, v ženski pa je Japonska Hina Hayata s 4:0 (4, 10, 6, 3) premagala Francozinjo Prithiko Pavade.

V polfinalu je Calderano, ki je na svetovni lestvici ITTF šesti, mesto za Felixom Lebrunom, s 3:0 (7, 2, 10) premagal Cho Daesonga iz Južne Koreje, medtem ko je imel prvi nosilec ljubljanskega turnirja obilo težav z Japoncem Tomokazujem Harimotom. Na koncu je slavil s 3:2 (4, 9, -11, -2, -6). V finalu je bil Calderano ves čas boljši nasprotnik in mu tudi na ta način vrnil za poraz v finalu WTT Star Contenderja v Goi z začetku letošnje sezone.

»Vse pohvale Felixu, ki je samo potrdil, da je pri svojih 17-letih neverjetno odličen igralec in zagotovo bo še napredoval. Nisem pričakoval, da bi lahko zmagal s 4:0, vendar sem bil ves čas osredotočen le na svojo igro in na to, kaj moram narediti. Na srečo so se zadeve od začetka odvijale po mojih željah in vesel sem, da sem tekmo končal na takšen način,« je po zmagi dejal Calderano, ki bo čez šest dni praznoval svoj 28-ti rojstni dan.

Tudi v ženskem finalu smo videli le štiri nize, slavila pa je prva nosilka Hayata, ki je v polfinalu s 3:0 (6, 11, 5) premagala svojo rojakinjo Miwo Harimoto. Za presenečenje je navkljub porazu poskrbela 19-letna Pavade, 28. na svetovni lestvici, ki je bila v Ljubljani šele 15. nosilka, v polfinalu pa je bila s 3:0 (9, 8, 18) boljša od drugo postavljene nosilke Shin Yubin iz Južne Koreje.

V dvorani pod Rožnikom je danes padla odločitev tudi v konkurenci mešanih dvojic. Japonska kombinacija Hina Hayata/Tomokazu Harimoto je bila boljša od južnokorejske naveze Yubin Shin/Jonghoon Kum s 3:2 (3, -11, 7, -11, 5).

Dve finalni odločitvi v konkurenci dvojic sta bili na sporedu že v soboto. Pri moških sta zmagala Šveda Anton Källberg in Kristian Karlsson, ki sta v polfinalu ustavila tudi slovensko-hrvaško dvojico Darko Jorgić/Tomislav Pucar. Pri ženskah sta slavili Japonki Miyuu Kihara in Miyu Nagasaki.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Jorgić se je v posamični konkurenci poslovil v prvem nastopu v drugem krogu, zanj je bil usoden Kazahstanec Kiril Gerasimenko. Omeniti velja še četrtfinalni nastop Ane Tofant in Sare Tokić v ženskih dvojicah.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh