Moltara in Tokićeva do drugega kroga

Na Otočcu in v Varaždinu sta se končala mladinska turnirja WTT Youth Contender. Od osmerice slovenskih predstavnic oziroma predstavnikov sta se v drugi krog prebili Enya Moltara in Sara Tokić.

Lažjo pot do drugega kroga je v kategoriji do 19 let imela Moltara, saj je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je bila brez možnosti proti prvo mladinki sveta, Egipčanki Hani Goda, ki je zmagala s 3:0 (2, 6, 8). Goda, ki je na Otočcu v kategoriji do 17 let izpadla v polfinalu, je v kategoriji do 19 let prepričljivo prišla do nove zmage. V finalu je s 3:1 premagala Indijko Yashaswini Ghorpade.

Tokićeva je v prvem krogu s 3:1 (-9, 3, 6, 7) ugnala Nemko Eireen Kalaitzidou, v drugem pa je bila s 3:0 (7, 10, 8) boljša od nje Indijka Sayali Rajesh Wani. V prvem krogu j ena previsoko oviro naletela Ema Crnkovič, ki je proti Poljakinji Marii Berzosa izgubila z 0:3 (-3, -5, -9).

Navkljub porazu v prvem krogu si v kategoriji do 15 let pohvale zasluži Neža Gazvoda, ki je proti Poljakinji Julii Koncz izgubila z 2:3 (9, -6, -6, 6, -7). Prvo mesto je osvojila Kitajka Yang Huize, ki je s 3:0 premagala Jeong Yein iz Južne Koreje.

V Varaždinu sta bila blizu napredovanja v drugi krog Miha Podobnik v kategoriji do 19 let in Luka Jokić v kategoriji do 15 let. Podobnika je v prvem krogu izgubil proti Poljaku Danielu Berzosi z 2:3 (-10, -6, 9, 8, -4), za Jokića pa je bil s 3:2 (-7, -9, 7, 3, 4) usoden Kitajec Tang Yiren, ki je prišel do polfinala.  Prvi je bil Kitajec Zhai Jiale, ki je bil s 3:1 boljši od Japonca Ryuuseija Kawakamija.

V prvem krogu sta obstala tudi Brin Vovk Petrovski, ki je v kategoriji do 19 let z 0:3 (-8, -8, -8) izgubil proti Japoncu Yuhiju Sakaiju. Prvi je bil Poljak Milosz Redzimski, ki je s 3:1 premagal Jang Seongila iz Južne Koreje. Prav tako z 1:3 (-6, -8, 5, -7) je proti Kimu Jihuju praznih rok ostal tudi Čačić Blažek.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh