Moltara, Godec in Jokić v drugem krogu EP

Na mladinskem in kadetskem evropskem prvenstvu v Beogradu so v teku dvoboji v posamični konkurenci in v dvojicah. V posamični konkurenci so se do drugega kroga prebila Enya Moltara in Aljaž Godec v mladinski konkurenci ter Luka Jokić pri kadetih, nekaj več uspeha pa so imeli slovenski predstavniki v dvojicah.

V konkurenci kadetinj se je iz kvalifikacijskih skupin do glavnega žreba prebila le Ema Crnkovič, ki je zabeležila dve zmagi in poraz, v prvem krogu pa je izgubila proti Madžarki Nori Dohoczki z 1:4. Navkljub dvema zmagama in porazom je bila za las prekratka Lana Slatinšek, ki je zaradi slabše razlike v nizih osvojila tretje mesto, medtem ko je Vita Kocjančič izgubila vse tri dvoboje.

Brez napredovanja je pri kadetih ostal Bor Brodnjak, medtem ko sta bila Luka Jokić in Janez Jedlovčnik druga v svojih kvalifikacijskih skupinah. V glavnem žrebu je Jokić nato s 4:1 premagal Dinisa Yeja iz Portugalske, Jedlovčnika pa je s 4:1 premagal Poljak Patrick Skerbinz. V drugem krogu bo Jokić igral proti Slovaku Damianu Floru.

Čeprav je Sara Tokić v kvalifikacijski skupini v mladinski konkurenci premagala vse tri svoje nasprotnice, je v prvem krogu naletela na Poljakinjo Anno Kubiak in izgubila z 1:4. V prvem krogu glavnega žreba sta izpadli tudi Polona Horvat, boljša od nje je bila s 4:0 Bolgarka Cvetelina Georgieva, Nušo Kadiš pa je s 4:2 premagala Grkinja Styliana Tzaridou. Edina slovenska mladinka, ki se je uvrstila v drugi krog, je bila Enya Moltara, ki je bila s 4:3 boljša od Litovke Emilije Riliskyte. Moltara bo v drugem krogu igrala s Hano Arapović iz Hrvaške.

Tudi pri mladincih so se vsi štirje slovenski predstavniki uvrstili v glavni žreb, v drugi krog pa se je uvrstil le Aljaž Godec, ki je v prvem krogu premagal Finca Sama Khosravija s 4:3. Njegov nasprotnik v drugem krogu bo Hrvat Borna Petek. Po treh zmagah v kvalifikacijah je Brin Vovk Petrovski v prvem krogu izgubil s Slovakom Filipom Delinčakom z 0:4, brez osvojenega niza je proti Hrvatu Leu Vekiću ostal tudi Mihael Kocjančič, medtem ko je Miho Podobnika s 4:1 izločil Francoz Alexis Kouraichi.

V igri dvojic bodo v drugem krogu pri kadetinjah igrale vse tri Slovenke. Ema Crnkovič in Vita Kocjančič ter Lana Slatinšek, ki igra z Belgijko Lilly Laffineur. Pri kadetih bo v drugem krogu igral le Janez Jedlovčnik, ki igra s Hrvatom Andrejem Mrkićem, Bor Brodnjak in Luka Jokić pa sta obstala v prvem krogu. V mešanih dvojicah so vsi slovenski pari izpadli v prvem krogu.

Pri mladinkah bosta v drugem krogu dvojic igrali Enya Moltara in Sara Tokić, le da Moltara s Švicarko Cynthio Lilly, Tokićeva pa z Madžarsko Dorottyjo Tolgyes. V prvem krogu sta izpadli Polona Horvat in Nuša Kadiš. Praznih rok so ostali tudi Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski, Aljaž Godec, ki je igral z Angležem Louisom Priceom ter Mihael Kocjančič v paru s Švicarjem Numo Ulrichom. V mešanih dvojicah so v prvem krogu izpadli Aljaž Godec in Enya Moltara ter Mihael Kocjančič, ki je igral z Angležinjo Amy Marriot. Do drugega kroga sta prišla Miha Podobnik in Nuša Kadiš, še boljša pa je bila Sara Tokić, ki bo z Belgijcem Tomom Clossetom igrala v tretjem krogu.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh