Mladinska naslova državnih prvakov spet Sari Tokić in Aljažu Godcu

NTK Mengeš je v športni dvorani Mengeš priredil državno prvenstvo za mladinke in mladince posamezno in dvojice za sezono 2021/22. Največ razlogov za zadovoljstvo sta v posamični konkurenci imela Sara Tokić (Letrika) in Aljaž Godec (Inter Diskont), ki sta ponovila lanskoletni uspeh iz Rakeka, v dvojicah sta bili med mladinkami najboljši Nuša Kadiš in Polona Horvat (obe Inter Diskont), med mladinci Aljaž Godec in Mitja Omerzel (Inter Diskont/ŠD SU) ter med mešanimi dvojicami Nuša Kadiš in Miha Podobnik (Inter Diskont/Logatec).

V konkurenci 42 mladink je najboljšo formo potrdila prvo postavljena nosilka Sara Tokić, ki je v finalu s 4:1 (13, 5, -11, 6, 7) premagala Enyo Moltara (Kajuh Slovan). Finalistka članskega državnega prvenstva je bila v polfinalu prav tako s 4:1 boljša od Polone Horvat (Inter Diskont), medtem ko je bila Enya Moltara s 4:2 boljša od Nuše Kadiš (Inter Diskont).

Kar 92 igralcev pa se je v posamični konkurenci borilo za naslov mladinskega državnega prvenstva. V razburljivem in izenačenem je Aljaž Godec s 4:3 (-6, 9, 9, -6, 3, -8, 8) premagal Brina Vovka Petrovskega (Savinja). Lažjo pot do finala je imel Aljaž Godec, ki je pred letošnjo sezono odšel v Nemčijo k nekdanjemu slovenskemu državnemu reprezentantu Janu Žibratu. V polfinalu je s 4:1 ugnal Mitjo Omerzela (ŠD SU), medtem ko je Vovk Petrovski s 4:3 premagal Miho Podobnika (Logatec). Pred tem je bil Podobnik v četrtfinalu s 4:2 boljši od lanskoletnega državnega prvaka Žigo Kristijana Žigona (Inter Diskont).

Ravenčanki Nuša Kadiš in Polona Horvat sta Sari Tokić, ki je igrala z Blažko Harkai (Kema Puconci) preprečili, da bi prišla še do svojega drugega naslova mladinske državne prvakinje. V finalu sta Nuša Kadiš in Polona Horvat zmagali s 3:1 (6, -7, 5, 8), ki sta bili lani drugi. Enya Moltara (Kajuh Slovan), ki je lani z Laro Belaj (Savinja) osvojila naslov državne prvakinje, se je tokrat s Piko Bavdek (Kajuh Slovan) morala zadovoljiti s tretjim mestom, saj sta ju v polfinalu zaustavila Nuša Kadiš in Polona Horvat. Tretje mesto sta osvojili še Eva Cerkvenič in Kim Kastelic (Letrika/Krka), ki sta ju v polfinalu premagali Sara Tokić in Blažka Harkai.

Kar med dvojicami ni uspelo Sari Tokić, je Aljažu Godcu, le da je tokrat namesto z Žigo Kristijanom Žigonom igral v paru z Mitjo Omerzelom. Ravensko-novomeška dvojica je v finalu s 3:0 (8, 10, 9) premagala Miho Podobnika in Nina Šegulo (Logatec/Kema Puconci). Še bolj napet je bil polfinalni obračun med Godcem in Omerzelom ter Žigo Kristijanom Žigonom in Juretom Smodišem (Inter Diskont/Kema Puconci). S 3:2 sta ga dobila poznejša državna prvaka, v drugem polfinalu pa sta bila Miha Podobnik in Nino Šegula s 3:0 boljša od Aljaža Goltnika in Mihaela Kocjančiča (Mengeš/Kajuh Slovan).

Do svojega drugega naslova državne prvakinje je prišla tudi Nuša Kadiš, ki je z Miho Podobnikom slavila v mešanih dvojicah. V finalu sta s 3:0 (6, 5, 4) premagala Kim Kastelic in Nina Šegulo (Krka/Kema Puconci). Aktualna državna prvaka sta bila v polfinalu s 3:1 boljša od Polone Horvat in Brina Vovka Petrovskega (Inter Diskont/Savinja), medtem ko sta podprvaka brez izgubljenega niza premagala Enyo Moltara in Mihaela Kocjančiča (oba Kajuh Slovan).

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh