Miha Podobnik še drugič, Enya Moltara prvič

Že prvi odprti turnir republike Slovenije za mladinke in mladince je sredi oktobra potekal v športnem centru na Dolgem mestu v Ljubljani v organizaciji NTK Vesna, ki je na istem prizorišču organizirala še tretjega. In se še enkrat več izkazala z organizacijo. Vmes je bil konec novembra v Kidričevem, kjer je bil najboljši Miha Podobnik, ki je slavil tudi na tretjem odprtem turnirju. Drugi je bil Brin Vovk Petrovski (Savinja), zmagovalec prvega turnirja, tretje mesto pa sta si delila Domen Hohnjec (Savinja) in Mihael Kocjančič (Kajuh Slovan). Pri mladinkah smo dobili še tretjo zmagovalko, in sicer je po Nuši Kadiš (Inter Diskont), ki je bila tokrat druga, zmagala Enya Moltara (Kajuh Slovan). Na tretjem mestu sta turnir končali Kim Kastelic (Krka) in Polona Horvat (Inter Diskont).

V konkurenci 80 mladincev je najboljšo dnevno formo pokazal Miha Podobnik, ki je bil na prvem turnirju tretji, po zmagi v Kidričevem pa je bil najboljši tudi v športnem centru na Dolgem mestu. Na poti do finala je premagal Bora Brodnjaka (Kajuh Slovan), Aleska Ušaja (Letrika), oba s 3:0 in potem, ko je že zaostajal za dva niza, v četrtfinalu še Dejana Jovanovića (Savinja) s 3:2. Veliko bolj prepričljiv je bil v polfinalu, kjer je Domna Hohnjeca premagal s 3:0 (2, 4, 5), brez izgubljenega niza pa je bil v finalu boljši še od Brina Vovka Petrovskega. Izid je bil 3:0 (9, 12, 6) za Logatčana.

Zmagovalec uvodnega odprtega turnirja za mladince, Brin Vovk Petrovki, ki zelo dobro igra tudi že v prvi članski ligi, je v drugem krogu premagal Nina Šegulo (Kema Murexin), v osmini finala Blaža Lapajneta (Muta) in v četrtfinalu še Aljaža Goltnika (Mengeš). Vse tri s 3:0. Več težav je imel v polfinalu, kjer je Mihaela Kocjančiča premagal s 3:1 (6, 5, -9, 10).

Še tretja zmagovalka pri mladinkah

Manj številna je bila udeležba pri mladinkah, kjer je nastopilo 35 igralk. Od najboljših je manjkala le Sara Tokić, ki je ni bilo že na prvem turnirju. Takrat je v Ljubljani zmagala Nuša Kadiš pred Enyo Moltara, obe pa sta se v finalu pomerili tudi na tretjem odprtem turnirju. Drugega je v Kidričevem dobila Sara Tokić, ki je bila v finalu boljša od Enje Moltara. Igralka Kajuh Slovana je v svojem tretjem finalu le prišla do konca in je v finalu Nušo Kadiš premagala s 3:0 (7, 9, 7). Bolj napet je bil njen polfinalni dvoboj s Kim Kastelic, ki ga je Moltara dobila s 3:2 (9, 7, -5, -6, 11), v četrtfinalu je bila s 3:1 boljša od Blažke Harkai (Kema PuconciŽ) in v osmini finala s 3:0 od Vite Kocjančič. Veliko težav na poti do finala je v polfinalu imela tudi Nuša Kadiš, ki je v klubskem obračunu s 3:2 (9, 8, -7, -9, 8) premagala Polono Horvat, zato pa je bila brez izgubljenega niza v četrtfinalu boljša še do ene klubske soigralke, Nike Pandev in v osmini finala od Brine Markič (Mengeš).

Vse pohvale si zasluži tudi NTK Vesna, ki je v letošnji sezoni, v kateri ni ravno preprosto organizirati turnirjev, organizirala že drugega.

Izidi 3.OT za mladince in mladinke

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh