Miha Podobnik in Sara Tokić zmagovalca prvega odprtega turnirja do 21 let

NTK Logatec je bil organizator prvega odprtega turnirja republike Slovenije za članice in člane do 21 let. Na veliko veselje organizatorjev je v moškem finalu Miha Podobnik (Logatec) premagal Brina Vovka Petrovskega (Savinja), v ženskem finalu pa je bila Sara Tokić (Letrika) boljša od Lee Paulin (Arrigoni).

Na prvem turnirju do 21 let v letošnji sezoni je bilo prijavljenih 25 članov in 17 članic, vendar je bila večina najboljših igralk in igralcev prisotnih. Pri članih ni bilo Žige Kristijana Žigona in Aljaža Godca, vsi drugi, vključno z aktualnim državnim prvakom, Brinom Vovkom Petrovskim pa so igrali. Vovk Petrovski, ki je bil prvo postavljeni nosilec, se je brez izgubljenega niza uvrstil v finale. V četrtfinalu je premagal svoja klubska soigralca Domna Hohnjeca in Matica Čoparja. Nekaj težjo pot je do finala imel domačin Podobnik, sicer drugo postavljeni nosilec, ki je bil tako kot Vovk Petrovski po zmagi v predtekmovanju v osmini finala prost. V četrtfinalu je bil boljši od Timoteja Jerine (Mengeš), v polfinalu pa še od Aljaža Goltnika, še enega igralca Mengša. Oba je premagal s 3:1. V napetem in kakovostnem finalnem obračunu pa je bil bolj zbran Podobnik, ki je dva od šestih nizov dobil na razliko. Končni izid je bil 4:2 (-7, 6, 10, -8, 8, 10) za Logatčana.

Končni vrsti red: 1. Miha Podobnik (Logatec), 2. Brin Vovk Petrovski (Savinja), 3.-4. Matic Čopar (Savinja) in Aljaž Goltnik (Mengeš).

Čeprav je bilo prijavljenih le 15 članic do 21 let, so nastopile praktično vse najboljše. Težjo pot do finala je imela Lea Paulin, ki je v četrtfinalu bila s 4:2 boljša od Polone Horvat (Inter Diskont), nato pa v polfinalu še od druge Ravenčanke, Nuše Kadiš, ki jo je prav tako premagala s 4:2. Na poti do finala je Sara Tokić igrala z dvema igralkama Kajuh-Slovana, vodilne ekipe državnega prvenstva. V četrtfinalu je bila s 4:2 boljša od Tjaše Novak, medtem ko je v polfinalu Enyo Moltara premagala s 4:0. V finalu je Tokić slavila s 4:1 (10, 6, -4, 9, 4).

Končni vrstni red: 1. Sara Tokić (Letrika), 2. Lea Paulin (Arrigoni), 3.-4. Tjaša Novak in Lara Opeka (obe Kajuh-Slovanj).

Izidi 1. odprti turnir za mlajše člane

Izidi 1. odprti turnir za mlajše članice

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh