Mednarodni turnir Ljutomer 2022

Minulo nedeljo so se veterani in veteranke v namiznem tenisu pomerili na že 19. mednarodnem turnirju mesta Ljutomer. Organizatorji so se zelo potrudili z nagradami in tudi, da igralci niso bili lačni in žejni. Udeležba v nedeljo je bila zelo številčna z mednarodno udeležbo. Poleg slovenskih igralcev so bili prisotni še igralci iz Hrvaške, Srbije, Avstrije in Italije.

Tudi v nedeljo sta bili najmočnejši kategoriji pri moških do 50 let in 50-59 let, kjer sicer ni bilo kakšnih večjih presenečenj (zmagovalec Godina do 50 let, Maselj nad 50 let). V starejših kategorijah so prevladovali srbski igralci, Jelaća (nad 75 let), Svrzić (od 70 do 74 let), Basarić (od 60 do 70 let).

V ženski kategoriji do 50 let je zmagala Lucija Grad, druga je bila Darinka Mali, tretja Doris Lesnik. Nad 50 let je prvo mesto osvojila Alenka Zidar Zupan. Nad 60 let je bila zmagovalka Vesna Perhoć (Zagreb). V mešanih dvojicah sta si finale priborila najbolj uspešen igralec v dvojicah v tem vikendu Andrej Potrbin in Doris Lesnik in na drugi strani zmagovalka posameznega turnirja in superfinalistka Alenka Zidar Zupan in finalist dvodnevnega dogajanja Bojan Maselj. Zmaga je odšla v Trbovlje oziroma na Muto.

Na koncu turnirja so odigrala še polfinale superfinala v moški konkurenci. Pomerila sta se igralec kategorije do 40 let (Godina) in igralec kategorije od 40 do 49 let (Selišek). Zmagovalec Godina je slavil 3:0. Pomerila sta se tudi zmagovalec kategorije od 50-59 let (Maselj) ter zmagovalec kategorije nad 60 let (Basarić). V dvoboju je slavil Maselj z rezultatom 3:0.

V super finalu je v moški konkurenci Filip Godina s 3:0 premagal Bojana Maslja, v ženski pa je bila po napetem boju Lucija Grad s 3:1 boljša od Alenke Zidar Zupan. Oba zmagovalca sta osvojila veliki prehodni pokal mesta Ljutomer za leto 2022.

Napisal: Janez Zore

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh