Med veterani najboljši Ravenčani in Sobočani

Na deževno soboto je na Dan slovenskega športa v športnem centru Dolgi Most v Ljubljani potekalo ekipno državno prvenstvo za veterane in rekreativce v namiznem tenisu. V kategoriji do 60 let je bila najboljša ekipa Fužinarja, v kategoriji nad 60 let pa ekipa Mura Sobota.

Ekipno tekmovanje so igrali v kategorijah ekipe do 60 let in nad 60 let. Ekipo so sestavljali dva ali trije igralci. V okviru starostnih disciplin se je najprej igralo po skupinah, vsak z vsakim. Prva in druga ekipa iz vsake skupine sta se uvrstili v finalno skupino, kjer se je igralo na izpadanje, ostali so igrali v tolažilni skupini, kjer se je prav tako igralo na izpadanje. V kategoriji do 60 let je igralo 21 ekip, v kategoriji nad 60 let 12 ekip. Ekipe/igralci so prihajali iz Gorenjske, Primorske, Koroške, osrednje Slovenije, Prekmurja…

V kategoriji ekipe do 60 let je prvo mesto osvojila ekipa NTK FUŽINAR (v postavi Jamšek, Bač), ki je premagala ekipo ZMAGA (v postavi Pavič, Boldin). Rezultat je bil 3:0 za Ravenčana, vendar rezultat ne prikaže realne slike poteka dvoboja. Tretje mesto je osvojila ekipa Radiestezija Maselj (v postavi Maselj, Potrbin), ki je premagala ekipo VELENJE (v postavi Knez, Pejovnik) z rezultatom 3:1. Zmagovalka v tolažilni skupini je bila ekipa Logatec 2 (v postavi Kogoj, Kojadinovič).

V kategoriji ekip nad 60 let je prvo mesto osvojila ekipa MURA SOBOTA (v postavi Žekš, Vinčec), ki je premagala ekipo ŠTORA (v postavi Štor Gorazd, Škoberne) z rezultatom 3:1. Tretje mesto je osvojila ekipa ŠENTJOŠT (v postavi Makovec, Košir), ki je s 3:1 premagala ekipo RUTINA ZALOG (v postavi Šemrov, Krenker). V tolažilni skupini je bila zmagovalna ekipa ISTRA (v postavi Antonac, Čehovin).

Pokale je najboljšim podelil predstavnik NTZS, Darijan Vizjak. Prav vsi igralci pa so pohvalili organizatorja NTK VESNA ZALOG.

Napisal: Janez Zore

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh