Med mladinci prvič Brodnjak, med mladinkami spet Tokićeva

V vzorni organizaciji Xiom Muta je v tamkajšnji športni dvorani potekal drugi letošnji TOP-8 turnir za mladinke in mladince. Prvega mesta se je pri mladincih veselil Bor Brodnjak (Kajuh-Slovan), pri mladinkah pa Sara Tokić. Drugouvrščena sta bila Nino Šegula (Kema Murexin) in Enya Moltara (Kajuh-Slovan), tretjeuvrščena pa Miha Fatur (Savinja) in Polona Horvat (Inter Diskont).

V mladinski konkurenci so ob Mihi Podobniki in Brinu Vovku Petrovskim, ki sta bila na prvem letošnjem TOP-8 turnirju v Puconcih prvi in drugi, manjkali še tretjeuvrščeni Jure Smodiš, Domen Hohnjec, ki je bil četrti, Mihael Kocjančič. Matic Čopar in Dejan Jovanović, tako da je od tamkajšnje osmerice igral le Nino Šegula, ki je bil v Puconcih peti, tokrat pa je bil pred njim le Bor Brodnjak, ki je dobil šest dvobojev. Boljši od njega je bil le Blaž Lapajne (Xiom Muta), za katerega je bila to edina zmaga na turnirju na katerem je osvojil osmo mesto. Z enim porazom je turnir končal tudi Šegula, ki je izgubi prav proti Brodnjaku, s štirimi zmagami je bil tretji Fatur, četrti pa njegov klubski soigralec Nejc Zavasnik. Mark Gazvoda (ŠD SU) na petem mestu je zmagal trikrat, šesti je bil Gašper Srebočan Čebela (Savinja) z dvema zmagama, kolikor jih je na sedmem mestu imel tudi Timotej Jerina (Mengeš).

Brez poraza je bila pri mladinkah najboljša Tokićeva, ki je bila prva tudi v Puconcih sredi decembra. V sedmih dvobojih je izgubila le tri nize, dva ji je odvzela Horvatova, ki je bila z dvema porazoma tretja in enega Katarina Lešnjak (Kajuh-Slovan), ki je bila brez zmage osma. Tudi Moltara je ohranila svoje mesto iz Puconcev, poraz proti Tokićevi pa je bil njen edini na turnirju, na katerem v preostalih dvobojih ni izgubila niti niza. S štirimi zmagami se je na četrtem mestu izkazala kadetinja Lana Slatinšek (ŠD SU), s tremi zmagami je bila peta Ema Crnkovič (Kema Murexin), šesta je bila Kim Kastelic (Krka), ki je zmagala dvakrat, sedma Nika Pandev (Inter Diskont) z eno zmago in kot rečeno osma Lešnjakova brez zmage.

V drugi skupini najboljša Maj Murn in Ana Gergek

V drugi skupini se je prvega mesta pri mladincih veselil Maj Murn (ŠD SU), ki je zmagal šestkrat, s petimi zmagami je bil drugi Miha Homan (Inter Diskont), s štirimi pa je bil tretji Nel Savšek Pintarič (Mengeš). Do štirih zmag sta prišla tudi njegova klubska soigralca, Jan Kromar na četrtem mestu in Adam Rakun na petem mestu. S tremi zmagami je bil šesti Janez Jedlovčnik (Krka), z eno sedmi Luka Šantavec (Sobota) in Roj Klopčič (Rakek).

Prav tako s šestimi zmagami je bila v drugi skupini pri mladinkah najboljša Ana Gergek (Kema Murexin). S petimi zmagami je bila druga Zala Kontelj (Kajuh-Slovan), s štirimi pa tretja Ana Leskošek (Savinja). Kar štiri igralke so turnir končale s tremi zmagami, in sicer Zoja Žolek (Cirkovce) na četrtem mestu, Urša Rozman (Mengeš) na petem, Vita Kocjančič na šestem (Arrigoni) in Layla Turk (Arrigoni na sedmem). Osmo mesto je z zmago osvojila Tina Križnič (Mengeš).

V tretji skupini najboljša Aleks Koželj in Erin Ukovič

V odlični dnevni formi je bil pri mladincih v tretji skupini Aleks Koželj (Savinja), ki je dobil vseh sedem dvobojev. Blaž Pandev (Inter Diskont) na drugem mestu, Rene Hedl (Savinja) na tretjem in Tomaž Pertovt (Savinja) na četrtem so zmagali po petkrat. Na petem in šestem mestu sta Tej Zupanec (Savinja) in Filip Mušić (Kajuh-Slovan) zmagala po dvakrat, medtem ko sta Mihajlo Pauković (Arrigoni) in Matic Vertuš (Krka) na sedmem oziroma osmem mestu prišla do ene zmage.

Zelo izenačeno je bilo v tretji skupini za mladinke, saj sta Erin Ukovič (Arrigoni) in Neža Gazvoda (ŠD SU) na drugem prišli do petih zmag. S štirimi je bila tretja Pika Gorenc (Mengeš), prav tako s štirimi je bila četrta (Neja Gazvoda (ŠD SU), peta Maruša Vrhovnik (Mengeš) in šesta Tija Kastelic (Krka). Na sedmem mestu je Živa Dogar (Kema Murexin) zmagala dvakrat, brez zmage pa je na osmem mestu ostala Mihaela Stoilkovska (Mengeš).

Izidi 2. TOP-8 za mladince

Izidi 2. TOP-8 za mladinke

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh