Mariborčani po svoj enajsti naslov, Novomeščani po drugega

V letošnji sezoni se bosta prvič v finalu končnice 1. SNTL za moške pomerili ekipi ŠD SU, ki brani lanskoletni naslov in Maribora, ki je do zdaj slavil že desetkrat, zadnjič leta 2020. Prva tekma bo sporedu v soboto, ob 17. uri, v mariborski dvorani Tabor, druga bo prihodnjo soboto, 3. junija v Novem mestu, kjer bo tudi morebitna tretja tekma.

Novomeška ekipa, ki je po rednem delu prvenstva z enim porazom osvojila prvo mesto, je v polfinalu končnice v gosteh premagala Kemo Murexin s 4:3, doma pa s 4:1.

»Kot sem povedal že pred polfinalom, je ekipa Puconcev izjemna in ima tri kakovostne igralce. Nobena tekma ni bila lahka. Tako tista pri njih kot tudi domača, čeprav se je rezultat slednje končal s 4:1 nam v prid. Jure Slatinšek je v prvem nizu poskrbel za preobrat, potem ko je Zelko že vodil z 10:4, a je niz na koncu pripadel Juretu, ki je tudi kasneje odigral na zelo visoki ravni. Tudi v dvojicah sva bila z Jožkom Omerzelom že v zaostanku z 0:2, pa sva potem na koncu zmagala. Sicer pa čestitam ekipi Puconcev za res uspešno sezono,« se je polfinalnega obračuna s Pucončani dotaknil Uroš Slatinšek, trener in najboljši igralec novomeške ekipe, ki ga uvrstitev Mariborčanov v finale ni presenetila.

»Pred tekmo sem napovedal, da so možnosti 50:50 in tako se je tudi izkazalo. Če so v prvi tekmi slavili Korošci, so nato Štajerci dvakrat odigrali boljše v svoji dvorani. V tretji tekmi so prav vsi Mariborčani odigrali na visokem nivoju in to je prevesilo tehtnico. Štajerci so zasluženo v finalu.«

Obe letošnji medsebojni tekmi so dobili novomeški igralci. »Mislim, da se vsi igralci dobro poznamo in verjamem, da bo finale zanimiv. Ko si tekme sledijo ena za drugo, v kratkem časovnem obdobju, je normalno, da vsi igralci tretjo tekmo igrajo na visoki ravni, tako da menim, da je forma prišla od tod. Prednost ene in druge ekipe je ta, da imamo oboji v svojih vrstah tri zelo kvalitetne igralce, ki si želijo zmage. Izredno spoštujem vse igralce Maribora, še posebej svojega nekdanjega reprezentančnega kolega Komaca, ki me je veliko naučil na številnih mednarodnih tekmovanjih, ko sva bila skupaj,« Uroš Slatinšek s spoštovanjem govori o mariborski ekipi.

»Osnovni cilj je bila uvrstitev v končnico, ki smo jo dosegli. Že v rednem delu tekmovanja smo bili drugi, tako da smo imeli v polfinalu prednost domače dvorane, kar se je morda izkazalo za našo prednost v dvoboju z Ravenčani. Res je, da smo z Novomeščani letos izgubili obe tekmi, prvo celo z 0:4, vendar so se kar trije dvoboji končali z 2:3, kar pomeni, da bi bilo lahko tudi drugače. Zdaj igramo na višji ravni, zato pričakujem še bolj napeto tekmo, vsekakor pa jih bomo skušali presenetiti,« je pred prvo tekmo v Mariboru optimistično razpoložen Gregor Komac, nekdanji slovenski reprezentant, ki že dolga leta igra za mariborsko ekipo.

»Osebno mi ni najbolj všeč, da se igra le na štiri zmage, še zlasti zato, ker se v dvojicah nikakor ne najdemo, vemo pa, kako pomembne so te zmage. Dejstvo je, da je prvi igralec novomeške ekipe Uroš Slatinšek, tako da bomo svojo priložnost morali iskati proti njihovemu drugemu in tretjemu igralcu. Nekaj podobnega je bilo tudi proti Ravenčanom, kjer izstopa Mitja Horvat, ki ga je v tretji tekmi Tomaž Roudi celo premagal,« pot do mariborske zmage vidi Komac, ki ga ne bi presenetilo, če bi o državnem prvaku odločala tretja tekma.

»Mislim, da je tudi to možno. ŠD SU je v rahli prednosti, toda finalni obračuni so vedno odprti. Zadnji polfinalni tekmi proti Ravenčanom sta moja soigralca odigrala odlično, motivacija je na visoki ravni, in če bo v soboto v dvorani še veliko gledalcev, je vse možno. Nasprotnika spoštujemo, na papirju je močnejši od nas, ampak gremo na zmago,« je odločen Komac.

V polfinalu so Mariborčani v prvi tekmi v gosteh izgubili proti Fužinar Inter Diskontu z 2:4, v drugi so bili boljši s 4:3 in v odločilni tretji s 4:2. Za mariborsko ekipo v letošnji sezoni ob Gregorju Komacu igrajo še Matevž  Črepnjak, Tomaž Roudi, Mladen Kuntner in Anej Bradač Vranc, za novomeški ŠD SU ob Urošu Slatinšku pa Jure Slatinšek, Jožko Omerzel, Mark Gazvoda in Maj Murn.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh