Luka Jokić še drugič najboljši, prvi še Lana Slatinšek

V nedeljo je v organizaciji NTK Mengeš v tamkajšnji športni dvorani potekal odprti turnir republike Slovenije za kadete in kadetinje. Tako kot na prvem v Cirkovcah je bil pri kadetih najboljši Luka Jokić (Mengeš), ki je slavil pred Markom Dimnikom (Vesna) in Aleksom Korenom (Cirkovce) ter Borom Brodnjakom (Kajuh-Slovan), pri kadetinjah pa je bila najboljša Lana Slatinšek (ŠD SU), druga je je bila Vita Kocjančič (Arrigoni), tretje mesto pa sta si delili Zoja Žolek (Cirkovce) in Živa Dogar (Kema Puconci).

Na kadetskem odprtem turnirju je bilo prijavljenih kar 88 igralcev, podobno kot v Cirkovcah v začetku oktobra pa je bil spet najboljši Luka Jokić, ki se je moral za končno prvo mesto pošteno potruditi. Že v osmini finala je moral vložiti veliko napora, da je v petem nizu zlomil odpor Nejca Zavašnika (Savinja), še bolj napeto pa je bilo v polfinalu, kjer je Bor Brodnjak že vodil z 2:0 v nizih, v preostalih treh pa je bil boljši Mengšan, ki je slavil s 3:2 8-4, -6, 7, 6, 9). Njegov nasprotnik v finalu je bil, tako kot na prvem odprtem turnirju v letošnji sezoni, Mark Dimnik. V Cirkovcah Jokić v finalu ni izgubil niza, prav tako pa tudi ne v Mengšu, kjer je bilo 3:0 (8, 7, 3) za trenutno najboljšega slovenskega kadeta. Založan je na poti do finala v vsakem dvoboju izgubil po en niz, v polfinalu pa je s 3:1 (-8, 6, 3, 11) premagal Aleksa Korena.

V odsotnosti Eme Crnkovič (Kema Puconci) je bila v konkurenci 33 kadetinj najboljša Lana Slatinšek, ki je bila na prvem odprtem turnirju druga. Novomeščanka je največ težav imela v osmini finala, ker je bila s 3:2 boljša od Katarine Lešnjak (Vesna), v četrtfinalu je bila boljša od Pike Bavdek (Kajuh Slovan) in v polfinalu še od Žive Dogar (Kema Puconci), ki jima ni oddala niti niza. Tudi druga finalistka, Vita Kocjančič, je bila v osmini finala že na robu poraza, saj je odpor Petre Pie Fornazarič (Letrika) zlomila šele v petem nizu. Izolčanka je imela manj težav v četrtfinalu proti Tini Križnič (Mengeš), ki jo je premagala s 3:0, Zojo Žolek pa v polfinalu s 3:0. V finalu je boljšo igro prikazala Lana Slatinšek, ki je do prvega mesta prišla po zmagi s 3:1 (3, 8, -6, 4).

Izidi 3. odrtega turnirja republike Slovenije v Mengšu

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh