Luka Jokić in Sara Tokić v tretjem krogu

Evropsko prvenstvo za mlajše kategorije, ki poteka v Glivicah na Poljskem, se približuje koncu. Od slovenskih predstavnikov sta v igri za kolajne ostala kadet Luka Jokić in mladinka Sara Tokić, ki sta bila uspešna tudi v drugem krogu glavnega turnirja in bosta v soboto igrala v šestnajstini finala.

Nasprotnik najboljšega slovenskega kadeta, Jokića, v tretjem krogu evropskega prvenstva bo Francoz Sandro Cavaille, Mengšan pa se je vanj uvrstil po zmagi nad Nemcem Tomom Wienkejem s 4:1. V drugem krogu je bila uspešna tudi Tokićeva, ki je s 4:1 premagala Čehinjo Terezo Bartovo. Njena nasprotnica v tretjem krogu bo Anna Hursey in Walesa.

Že včeraj je svoj nastop v drugem krogu moral predati kadet Aleks Koren v igri dvojic, kjer je igral z Makedoncem Aleksandrom Jakimovskim, danes pa sta se od nadaljnjega tekmovanja poslovila Jokić in Bor Brodnjak, ki sta izgubila z Italijanoma Danilom Faso in Francescom Trevisanom z 0:3. Praznih rok je v drugem krogu med mladinci ostala tudi dvojica Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik, ki sta ju premagala Šveda William Bergenblock in Isak Alfredsson s 3:0.

V posamični konkurenci je svoje nastope v drugem krogu končala kadetinja Ana Leskošek, ki je z 0:4 izgubila proti Sophie Barcsai iz Madžarske. Za Enyo Moltara je bila v konkurenci mladink v drugem krogu s 4:1 usodna Italijanka Nicole Arlia. Kot zadnji se je od nadaljnjega tekmovanja poslovil mladinec Miha Podobnik, ki je proti Francozu Flavienu Cotonu izgubil z 2:4.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh