Ljubljančani premagali Zagrebčane

Minulo soboto je v športni dvorani NTK Vesna v Zalogu potekalo že 43. tradicionalno rekreativno in veteransko srečanje v namiznem tenisu med Ljubljano in Zagrebom. Na koncu se je s 3:1 zmage veselila ljubljanska ekipa.

Na srečanju se je igralo v štirih igral v štirih kategorijah (v vsaki ekipi so bili po trije člani), in sicer moški do 50 let, moški od 50 do 70 let, moški nad 70 let ženske. Igralo se je po sistemu vsak z vsakim, na koncu pa je bila na sporedu še igra dvojic.

Ženska ekipa Ljubljane v postavi Ban, Mali, Grad je igrala vrhunsko odigrala. Samo en dvoboj se je končal z rezultatom 3:1 v korist igralk Ljubljane, vsi ostali dvoboji so se končali brez izgubljenega niza. Končni rezultat je bil 10:0 za Ljubljano.

Moška ekipa Ljubljane do 50 let v postavi Vodušek, Palchikovsky, Cerar je pokazala lep namizni tenis, z lepimi udarci, veliko vrnjenimi ‘nemogočimi’ žogicami. Vodušek je za Ljubljano priboril tri zmage, Palchikovsky dve in Cerar eno ter na koncu še zmago pri dvojicah. Ljubljana je dvoboj dobila s 7:3.

Tudi v tekmi moških ekip od 50 do 70 let je več želje po zmagi pokazala ekipa Ljubljane, ki je igrala v Mekicar, Torkar, Maselj. Mekicar je priboril tri zmage, Maselj in Torkar pa vsak po dve. Ljubljančani so bili boljši tudi v dvojicah, tako da so na koncu slavili z 8:2.

V moški ekipi Ljubljane nad 70 let so igrali Kozjek, Šemrov, Rakovec. Kar štirje dvoboji so se končali šele v petem nizu, vendar sreča ni bila na strani Ljubljančanov, za katere je vsakdo od igralcev prispeval po eno zmago. S 7:3 so zmagali Zagrebčani.

Za konec morda samo za primerjavi, Zagreb (SOKAZ) ima 20 moških lig z 12 ekipami – 240 ekip ter 1 žensko ligo s 7 ekipami, Ljubljana (LRNTL) pa ima 4 lige – 42 ekip.

Napisal: Janez Zore

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh