Lei Paulin in Tilnu Cvetku drugi odprti turnir republike Slovenije v Logatcu

Slovenska reprezentanta, ki sta nedavno tega nastopila tudi na turnirju WTT Contender v Laškem, Lea Paulin in Tilen Cvetko, sta bila najboljša na drugem odprtem turnirju republike Slovenije, ki je danes v organizaciji domačega namiznoteniškega kluba potekal v Logatcu. Paulinova (Arrigoni) je v finalu s 4:1 (9, -4, 7, 7, 5) premagala Laro Opeka (Kajuh Slovan), medtem ko je bil Cvetko (Muta) s 4:3 (5, 8, 8, -5, -2, -5, 10) boljši od Uroša Slatinška (ŠD SU). V ženski konkurenci sta si tretje mesto delili Katarina Stražar (Mengeš) in Aleksandra Vovk (Krka), v moški pa Andraž Avbelj (Mengeš) in Andraž Novak (Kajuh Slovan).

Čeprav je bilo v ženski konkurenci le dvajset igralk, so bile med njimi, z izjemo Ane Tofant, ki ima zdravstvene težave, vse, ki so nastopile na turnirjih v Laškem. Že v predtekmovanju je Lea Paulin najavila odlično dnevno formo, ki jo je potrdila tudi v finalni skupini. Devetnajstletna Izolčanka, ki zadnji dve sezoni igra tudi v avstrijski prvi ligi za ekipo Ossiachersee Bodensdorf 1, je v osmini finala premagala štiri leta mlajšo Enyjo Moltara (Kajuh Slovan), ki ji je oddala niz, po zaostanku z 1:3 pa je s 4:3 ugnala še eno petnajstletnico, Saro Tokić (Letrika). Izredno razburljiv je bil tudi njen polfinalni obračun s Katarino Stražar, s katero igrata skupaj tudi za Ossiachersee Bodensdorf 1, saj se je tudi ta obračun končal šele v sedmem nizu, s tem, da je bila Paulinova tista, ki je že vodila s 3:1 v nizih. Mengšanka je izid v nizih izenačila, v sedmem pa je Izolčanka slavila s 14:12.

Nekaj lažjo pot do finala je imela Lara Opeka, ki ji, kot drugopostavljeni nosilki, ni bilo treba igrati predtekmovanja. Tako kot tudi ne prvopostavljeni nosilki, Katarina Stražar. Toda že v četrtfinalu se je morala Ljubljančanka proti klubski soigralki, Tjaši Novak, pošteno potruditi, da je prišla do zmage. Končni izid je bil 4:3 za Opeko, ki je v polfinalu s 4:0 premagala Aleksandro Vovk, toda v finalu je bila Paulinova, z izjemo drugega niza, boljša in je zasluženo prišla do končne zmage.

Čeprav je bilo v moški konkurenci prijavljenih 40 igralcev, je bila konkurenca vendarle nekoliko bolj okrnjena, saj so manjkali vsi trije udeleženci svetovnega prvenstva v ZDA, Darko Jorgić, Bojan Tokić, ki se bo glede igranja v Houstnu odločil v tem tednu in Deni Kožul, manjkal pa je tudi četrti olimpijec, Peter Hribar. Med nastopajočimi prav tako ni bilo Aljaža Godca, aktualnega mladinskega državnega prvaka. Toda navkljub temu smo v logaški športni dvorani videli vrsto izenačenih in kakovostnih dvobojev. Na koncu sta v finalu zasluženo igrala 22-letni Tilen Cvetko in dvajset let starejši Uroš Slatinšek.

Uroš Slatinšek kot prvo postavljeni nosilec ni igral predtekmovanja, zato pa je vanje moral Tilen Cvetko, kjer ga je najbolj namučil mladi Mihael Kocjančič (Kajuh Slovan), ki ga je premagal s 3:2. V finalni skupini je dvaindvajsetletnik z Mute na poti do finala premagal Dejana Jovanoviča (Savinja), Tomaža Pelcarja (Kema Puconci) in v polfinalu še Andraža Novaka (Kajuh Slovan). Vse tri brez izgubljenega niza.

Drugi finalist, Uroš Slatinšek, je bil v prvem krogu prost, v osmini finala je bil s 4:1 boljši od Brina Vovka Petrovskega (Savinja), v četrtfinalu pa prav tako s 4:1 premagal še Žigo Kristjana Žigona (Inter Diskont). V polfinalu je bil njegov nasprotnik Andraž Avbelj, ki mu ni oddal niti niza. Finalni obračun je veliko bolje začel mlajši Cvetko, ki je povedel s 3:0, toda izkušeni Slatinšek je še enkrat več potrdil svojo kakovost in izid v nizih izenačil. V dramatičnem odločilnem sedmem nizu pa je bil bolj zbran Cvetko, ki se je veselil končne zmage.

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh