Lari Opeka in Aljažu Godcu prvi letošnji TOP 8 za članice in člane

Na Ravnah na Koroškem sta v organizaciji domačega kluba Fužinar Inter Diskont na prvem letošnjim TOP 8 turnirju za članice in člane slavila Lara Opeka (Kajuh-Slovan) in Aljaž Godec (Fužinar Inter Diskont). Drugi mesti sta osvojila Lea Paulin (Arrigoni) in Damjan Zelko (Kema Murexin), tretji pa Nuša Kadiš (Fužinar Inter Diskont) in Brin Vovk Petrovski (Savinja).

V odsotnosti večine slovenskih reprezentantk (Ane Tofant, Katarine Stražar, Sare Tokić), od boljših igralk pa so manjkale tudi Tjaša Novak, Enya Moltara (obe Kajuh-Slovan), Polona Horvat (Fužinar Inter Diskont) in Blažka Harkai (Kema Murexin), če omenimo le nekatere, je najboljšo dnevno formo v 1. skupini pokazala Lara Opeka, ki je dobila vseh sedem dvobojev, največ težav pa je imela proti Nuši Kadiš, ki jo je premagala s 3:2. Z enim porazom je bila druga Lea Paulin, Nuša Kadiš na tretjem mestu pa je izgubila trikrat, tako kot tudi četrtouvrščena Nuša Bolte (Kajuh-Slovan) in petouvrščena Lea Kadiš (Fužinar Inter Diskont). Z dvema zmagama je bila šesta Ema Crnkovič (Kema Murexin), z eno je bila na sedmem mestu Anina Selak (Vesna), brez zmage pa je TOP 8 končala Darinka Mali (Vesna).

Poškodba Mihe Podobnika

Tudi v moški konkurenci so v 1. skupini manjkali številni najboljši slovenski igralci, v prvi vrsti vsi trije reprezentanti, Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar, za nameček pa se je že v prvem krogu v klubskem obračunu poškodoval Miha Podobnik, ki je igral z Brinom Vovkom Petrovskim. Prvega mesta se je tako veselil domačin Aljaž Godec, ki zadnji dve leti trenira in igra v Nemčiji. Dvajsetletni Godec je do prvega mesta prišel s šestimi zmagami, premagal ga je le Vovk Petrovski, ki je bil s petimi zmagami tretji, mednju pa se je prav tako s petimi zmagami uvrstil Damjan Zelko. S štirimi zmagami je bil četrti Gregor Zafoštnik (Sobota), peti Tomaž Pelcar (Kema Murexin), ki je prav tako zmagal štirikrat, šestouvrščeni Matevž Črepnjak (Maribor) je zmagal trikrat, Bojan Ropoša (Sobota) pa enkrat. Brez zmage je seveda ostal Podobnik.

V drugi skupini najboljša Tjaša Supanič in Aljaž Šmaljcelj

V drugi skupini je bilo v ženski konkurenci žal le pet igralk, s štirimi zmagami pa je bila prva Tjaša Supanič (Vesna), drugo Nika Pandev (Fužinar Inter Diskont) tremi zmagami, Martina Komovec (Mura Sobota) tretja z dvema zmagama, Doris Lesnik (Muta) na četrtem mestu je zmagala enkrat, brez zmage pa je ostala Urša Večko (Fužinar Inter Diskont).

V moški konkurenci se je s šestimi zmagami prvega mesta veselil Aljaž Šmaljcelj (Krka), od drugega do četrtega mesta so se s petimi zmagami zvrstili Darko Jamšek (Fužinar Inter Diskont), Andraž Novak (Kajuh-Slovan) in Domen Hohnjec (Savinja). Na petem mestu je Boštjan Kraser (Muta) zmagal trikrat, tako kot tudi Aljaž Goltnik (Mengeš), na sedmem mestu je Nino Šegula (Ptuj) zmagal enkrat, medtem ko je Dejan Jovanović (Savinja) ostal brez zmage.

V tretji skupini prvi Jure Smodiš

V konkurenci sedmih igralcev se je v tretji skupini prvega mesta veselil Jure Smodiš (Krka), ki je dobil vseh šest tekem. S štirimi zmagami je bil drugi Gašper Srebočan Čebula (Savinja), tretji Smiljan Mekicar (Vrhnika) pa je bil s tremi zmagami tretji. Trikrat je zmagal tudi Blaž Lapajne (Muta), ki je bil četrti, Oleksander Palchikovskiy (Vesna) na petem pa je prišel do dveh zmag. Dvakrat je zmagal tudi Uroš Cerar (Vrhnika) na šestem mestu, sedmi Jan Lipič (Kema Murexin) pa je zmagal enkrat.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh