Lara Opeka še drugič, Miha Podobnik prvič

V športni dvorani Muta je v še eni odlični organizaciji NTK Xiom Muta danes potekal drugi letošnji TOP 8 Republike Slovenije za članice in člane. Še drugič v letošnji sezoni je bila najboljša Lara Opeka (Kajuh-Slovan), do svoje prve zmage pa je prišel Miha Podobnik (Savinja).

Sredi decembra na Ravnah na Koroškem je Opeka slavila pred Leo Paulin (Arrigoni) in Nušo Kadiš (Fužinar Inter Diskont), v moški konkurenci pa je bil prvi Aljaž Godec (Fužinar Inter Diskont), drugo mesto je osvojil Damjan Zelko, tretjega pa Brin Vovk Petrovski (Savinja).

V ženski konkurenci je na Muti Opeka ponovila uspeh iz Raven, do prvega mesta pa je prišla s sedmimi zmagami. Zanimivo je, da je turnir začela z minimalno zmago proti klubski soigralki Tjaši Novak, končala pa prav tako v petih nizih proti Lei Paulin, ki je bila na s petimi zmagami koncu tretja, drugo mesto pa je osvojila Novakova, ki je prišla do šestih zmag. Nuša Kadiš je bila s štirimi zmagami četrta, Ema Crnkovič (Kema-Murexin) peta s tremi zmagami, šesta je bila Ana Selak (Vesna) z dvema zmagama šesta, njena klubska soigralka Tjaša Supanič pa z eno sedma. Brez zmage je turnir končala Nuša Bolter (Kajuh-Slovan).

Podobnik, ki je na Ravnah tekmovanje končal na osmem mestu, vendar se je takrat že v prvem krogu poškodoval v tekmi proti klubskemu soigralcu Brinu Vovku Petrovskemu. Na Muti je praznih rok spet ostal proti Vovku Petrovskemu, ki je slavil s 3:2, zato pa je preostalih šest tekem dobil. Zanimivo je, da je Podobnik v nadaljevanju turnirja kar trikrat zmagal s 3:2. V odsotnosti Godca je bil s petimi zmagami Tomaž Pelcar (Kema Murexin), prav tako s petimi pa tretji Vovk Petrovski. Štiri zmage so Zelku prinesle četrto mesto, medtem ko je bil Erik Paulin (Arrigoni) prav tako s štirimi zmagami peti. Na šestem mestu je imel Andraž Novak (Kajuh-Slovan) tri zmage, Aljaž Šmaljcelj (Krka) z eno sedmi ter Matevž Črepnjak (Maribor) brez zmage osmi.

V drugi skupini prvi mesti za Gajo Mavri in Darka Jamška

V drugi kakovostni skupini so bile prijavljene le štiri igralke, brez poraza pa je bila prva Gaja Mavri (Vrtojba). Z dvema zmagama je bila Lea Kadiš (Fužinar Inter Diskont) druga, Darinka Mali (Vesna) z eno tretja in Martina Komovec (Sobota) brez zmage na četrtem mestu.

Darko Jamšek (Fužinar Inter Diskont) je v moški konkurenci v drugi kakovostni skupini do prvega mesta prišel s šestimi zmagami, na drugem mestu pa je Domen Hohnjec (Savinja) zmagal petkrat. Kar pet igralcev je turnir končalo s tremi zmagami. Na koncu je bil tretji Boštjan Kraser (Muta), četrti Žiga Kristijan Žigon (Fužinar Inter Diskont), peti Aljaž Goltnik (Mengeš), šesti Blaž Lapajne (Muta) in sedmi Dejan Jovanović (Savinja). Do dveh zmag je na osmem mestu prišel Jure Smodiš (Kema Murexin).

V tretji skupini najboljši Denis Pintar

S šestimi zmagami se je v tretji kakovostni skupini prvega mesta veselil Denis Pintar (Krka), s petimi je bil drugi Matic Čopar (Savinja), prav tako s petimi pa Oleksandr Palchikovoskiy (Kajuh-Slovan) tretji. Do štirih zmag so prišli Jan Lipič (Kema Murexin), ki je bil na koncu četrti, Miha Jamšek (Fužinar Inter Diskont) na petem mestu in Matija Novel (Arrigoni) na šestem. Z dvema zmagama je bil Smiljan Mekicar (Vrhnika) sedmi, z eno pa Gašper Srebočan Čebela (Savinja) osmi.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh