Lana Slatinšek in Luka Jokić še tretjič

Tudi na tretjem odprtem turnirju za kadetinje in kadete sta v Novem mestu v vzorni organizaciji ŠD SU-ja slavila Lana Slatinšek (ŠD SU) in Luka Jokić (Mengeš). Slatinšek je do prvega mesta prišla po zmagi nad Ano Leskošek (Savinja), tretje mesto sta si delili sestri dvojčici Neža in Neja Gazvoda (obe ŠD SU), pri fantih pa je Jokić po hudem boju ugnal Bora Brodnjaka (Kajuh-Slovan), na tretjem mestu pa sta turnir končala Aleks Koren (Cirkovce) in Aleks Koželj (Savinja).

Med 40 prijavljenimi kadetinjami so se na veselje organizatorjev turnirja najbolj izkazale domače igralke, saj so bile kar tri med prvimi štirimi, že tretjič pa je prvo mesto osvojila Slatinšek, ki je bila najboljša že v Kidričevem in v Ljubljani. Na poti do finale hčerka Uroša Slatinška, najboljšega igralca ekipnega državnega prvenstva, ni izgubila niti niza. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je premagala Klaro Rahotin Pavič, v četrtfinalu Laylo Turk (Arrigoni) in v polfinalu klubsko soigralko Nejo Gazvodo.

Težjo pot do finala je imela Leskošek, za katero je bil to drugi zaporedni finale odprtega prvenstva Slovenije. Tudi ona je bila v prvem krogu prosta, vse do finalnega obračuna pa je svoje tekmice premagala s 3:2. V drugem krogu je bila tako boljša od Petre Pie Fornazarič (Letrika), v polfinalu od drugo postavljene nosilke Vite Kocjančič (Letrika) in v polfinalu še od Neže Gazvoda.

Sredi lanskega novembra je Slatinšek v Ljubljani Leskošek premagala s 3:1, v Novem mestu pa je bilo 3:0 (8, 3, 7) za v tem trenutku najboljšo slovensko kadetinjo.

Bolj napet je bil finalni obračun pri kadetih, kjer sta se v konkurenci 89 igralcev pomerila Jokić in Brodnjak. Tudi zanju velja, da je bil to njun drugi finale v letošnji sezoni. V prvem je v Kidričevem Jokić slavil s 3:0, tokrat je do zmage prišel z izidom 3:2 (4, 2, -7, -6, 5). Že v polfinalu se je moral nadarjeni Mengšan pošteno potruditi, da je strl odpor Korena, ki ga je prav tako premagal s 3:2, v četrtfinalu je bil s 3:1 boljši od Filipa Mušiča (Kajuh-Slovan), pred tem pa je brez izgubljenega niza premagal še Urbana Janca (Ljubno) v osmini finala in Jošta Jevšnikarja (Inter Diskont).

Bolj prepričljivo je do finala prišel Brodnjak, drugo postavljeni nosilec turnirja, ki je bil prav tako v prvem krogu prost, v drugem je s 3:1 premagal Filipa Šinka (Kema Murexin), s 3:1 je bil v osmini finala boljši tudi od Luke Čačića Blažka (Arrigoni), medtem ko je v četrtfinalu brez izgubljenega niza premagal Aleksandra Miščevića (Letrika) in v polfinalu prav tako brez izgubljenega niza še Koželja.

Izidi tretjega odprtega turnirja RS za kadete

Izidi tretjega odprega turnirja RS za kadetinje

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh