Lana Slatinšek in Luka Jokić do dveh naslovov

Na državnem prvenstvu za mlajše kadetinje in kadete posamično in v dvojicah sta bila v Mengšu najbolj uspešna Lana Slatinšek (ŠD SU) in Luka Jokić (Mengeš). Oba sta osvojila po dva naslova državnih prvakov, saj sta bila uspešna tako med posamezniki kot v dvojicah. Slatinškova je v posamični konkurenci v finalu premagala klubsko soigralko Nežo Gazvodo, najboljša pa je bila tudi s Tijo Kastelic (Krka) v dvojicah. Lanskoletni naslov je po zmagi nad Brinom Kunstljem ubranil Jokić, ki je med dvojicami slavil še s klubskim soigralcem Martinom Gerkšičem.

Slatinškova do lovorike brez izgubljenega niza

V odsotnosti lanskoletne državne prvakinje Ane Leskošek (Savinja) je prvo postavljena nosilka Lana Slatinšek z dvema prepričljivima zmagama v svoji predtekmovalni skupini najavila svojo kandidaturo za končno zmago. Odlično formo je potrdila tudi v finalni skupini, saj ni oddala niti niza. V prvem krogu je bila boljša od Erin Ukovič (Arrigoni), v četrtfinalu je bila boljša še od ene Izolčanke, Vite Kocjančič, brez večjih težav pa je v polfinalu premagala tudi Nežo Horvat (Fužinar Inter Diskont).

Za popolno klubsko prevlado ekipe ŠD SU pri mlajših kadetinjah je poskrbela Neža Gazvoda, sicer tretje postavljena nosilka. V svoji predtekmovalni skupini je prav tako zabeležila dve zmagi, vendar je proti Erin Ukovič do zmage prišla šele v petem nizu. Manj težav je imela nato v prvem krogu, ko je bila s 3:1 boljša od Petre Pie Fornazarič (Letrika), medtem ko je v četrtfinalu brez izgubljenega niza premagala Viktorijo Letnar (Preserje). Zanimiv je bil tudi njen obračun s še eno Novomeščanko Tijo Kastelic, drugo postavljeno nosilko, sicer igralko Krke. V izenačenem dvoboju je s 3:1 slavila Neža, ki je v finalnem dvoboju morala priznati premoč Slatinškovi. Hčerka najboljšega igralca rednega dela ekipnega državnega prvenstva, Uroša Slatinška, je v še eni odlični predstavi zmagala s 3:0 (8, 7, 5).

Prvo mesto je torej osvojila Lana Slatinšek, druga je bila Neža Gazvoda (obe ŠD SU), tretje mesto pa sta si delili Neža Horvat (Fužinar Inter Diskont) in Tija Kastelic (Krka). Nastopilo je 29 mlajših kadetinj.

Jokić ponovil uspeh iz Luč

Lani septembra se je naslova državnega prvaka v mlajših kadetih veselil Luka Jokić, ki je bil prvi favoriti tudi v domači dvorani. V predtekmovalni skupini ni oddal niti niza, prepričljivo pa je začel tudi finalno skupino, v kateri je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je s 3:0 nadigral Aljaža Brezovnika (Savinja). Zelo prepričljiv je bil tudi v osmini finala, ko je prav tako brez izgubljenega niza premagal Reneja Hedla (Savinja). Se pa je moral bolj potruditi v četrtfinalu, kjer je bil s 3:1 boljši od Blaža Pandeva (Fužinar Inter Diskont). Manj težav je imel nato v polfinalu, kjer je bil boljši od Filipa Mušiča (Kajuh Slovan), ki je za manjše presenečenje poskrbel v osmini finala, ko je v klubskem obračunu s 3:2 premagal Bora Brodnjaka, nato pa še tretje postavljenega nosilca, Urbana Janca (Savinja).

V finalu se je Jokić pomeril z Brinom Kunstljem (Savinja), ki v svoji predtekmovalni skupini ni imel težav, v drugem in tretjem krogu finalne skupine pa je brez izgubljenega niza premagal še Vitana Plajnška (Cirkovce) in Martina Gerkšiča (Mengeš). Svoj prvi niz, in do finala tudi edinega, je v četrtfinalu izgubil proti Tilu Erhatiču (Cirkovce), odlično igro pa je prikazal tudi proti drugo postavljenemu nosilcu Timu Stajnku (Vesna). V finalu je Jokić samo potrdil, da je v tem trenutku najboljši mlajši kadet v Sloveniji, saj je Kunstlja premagal s 3:0 85, 7, 9).

V konkurenci 74 igralcev je prvo mesto tako osvojil Luka Jokić, drugi je bil Brin Kunstelj, tretje mesto pa sta si delila Filip Mušič in Tim Stajnko.

Novomeški finale Slatinškovi in Kastelčevi

V igri dvojic sta se lani prvega mesta veselili Živa Dogar in Zoja Žolek, ki v letošnji sezoni nimata več pravice igrati v tej kategoriji, njuni naslednici pa sta Lana Slatinšek in Tija Kastelic, ki sta bili v prvem krogu prosti, v četrtfinalu pa sta igralki ŠD SU-ja in Krke premagali Saro Erhatič in Lauro Pavič Rahotin (Cirkovce – Vesna). S 3:1 sta bili nato v polfinalu boljši od Mance Bartolovič in Viktorije Letnar (Preserje). Za popolnoma novomeški finale sta poskrbeli sestri dvojčici, Neža in Neja Gazvoda, ki sta bili kot drugo postavljeni nosilki v prvem krogu prosti, v četrtfinalu sta premagali Piko Gorenc in Marušo Vrhovnik (Mengeš), v polfinalu pa s 3:1 Nežo Horvat in Nino Mačič (Fužinar Inter Diskont). Finalni obračun je v izenačeni igri s 3:1 (10, 8, -10, 8) pripadel Slatinškovi in Kastelčevi.

Prvo mesto sta torej osvojili Lana Slatinšek in Tija Kastelic, drugi sta bili Neža in Neja Gazvoda, tretje mesto pa so si delile dvojice Manca Bartolovič in Viktorija Letnar ter Neža Horvat in Nina Matič.

Lani z Murnom, letos z Gerkšičem

Težjo pot do svojega drugega letošnjega naslova državnega prvaka je imel v dvojicah Luka Jokić, ki je lani med dvojicami slavil z Majem Murnom, ki letos ni imel več pravice nastopa v tej starostni kategoriji. Tokrat je Jokić igral s klubskim soigralcem Martinom Gerkšičem. Do finalnega obračuna proti dvojici Brin Kunstelj in Rene Hedl (Savinja) sta premagala dvojice Aleksandar in Filip Miščević (Letrika), Aleks Koren in Anej Guštin (Cirkovce – Tempo) ter v polfinalu po hudem boju s 3:2 še Bora Brodnjaka in Filipa Mušiča (Kajuh Slovan).

Za uvrstitev v finale sta se morala pošteno potruditi tudi Brin Kunstelj in Rene Hedl (Savinja), ki sta v prvem krogu s 3:1 premagala klubska soigralca Aleksa Koželja in Bineta Žličarja, v četrtfinalu pa s 3:2 Tila Erhatiča in Žana Vidmarja (Cirkovce). Nekoliko presenetljivo sta lažje delo nato imela v polfinalu proti Urbanu Jancu in Timu Stajnku (Ljubno – Vesna), ki jima nista oddala niti niza, zato pa sta bila brez možnosti v finalni tekmi. Jokić in Gerkšič sta slavila s 3:0 (4, 7, 6).

Luka Jokić in Martin Gerkšič sta tako osvojila naslov državnih prvakov med dvojicami, druga sta bila Brin Kunstelj in Rene Hedl, tretje mesto pa so si delili Bor Brodnjak in Filip Mušič ter Urban Janc in Tim Stajnko.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh