Krka do prve zmage tudi pri moških

V nepopolnem osmem krogu 1. SNTL za moške je Krka v Zalogu prišla do prve letošnje zmage, saj je s 5:0 premagala Vesno. Savinja I je doma bila s 5:1 boljša od Kajuh Slovana, že v ponedeljek pa je ŠD SU na Muti slavil s 5:3. Tekma med Mengšem I in Mariborom bo odigrana 11. decembra, medtem ko bo derbi med edinima neporaženima ekipama, Fužinar Inter Diskontom in Kemo Puconci odigrana pozneje, zaradi bolezni v taboru Pucončanov. Tudi v 1. SNLT za ženske niso bile odigrane vse tekme, ker je Sara Tokić na kadetskem svetovnem prvenstvu na Portugalskem, zato bo Letrika v Cirkovcah igrala 11. decembra. V preostalima tekmama je Fužinar Inter Diskont doma s 5:2 premagal Kemo Puconce, vodilni Kajuh Slovan pa je v Logatcu zmagal s 5:0.

Novomeščani so prvič v letošnji sezoni zaigrali v najmočnejši zasedbi, tudi z Nevenom Krkovićem in Matejem Mamutom ter v Zalogu z maksimalnim izidom prišla do prvih letošnjih točk. Do dveh zmag sta prišla Mamut, ki je v prvem dvoboju s 3:2 v nizih, zadnji se je končal z izidom 11:9, premagal Bojana Paviča, in Neven Krković, eno pa je dodal še Aljaž Šmaljcelj.

Z dobrimi igrami v novi sezoni pa nadaljujejo Savinjčani, ki so v Lučah gostom iz Ljubljane oddali le eno zmago. Za Kodeljevčane je bil uspešen Andraž Novak, ki je bil s 3:2 boljši od Jake Golavška, ki je nato premagal Oleksandra Palčikovskija. Po dveh zmagi pa sta za domačo ekipo vpisala še Patrik Rosc in mladi, 15-letni Brin Vovk Petrovski, ki je proti dve leti starejšemu Mihaelu Kocjančiču zaostajal z 1:2 v nizih, nato četrtega dobil na razliko, petega pa z 11:7.

Že v ponedeljek je ŠD SU prišel do pričakovane zmage na Muti, vendar se je moral zanjo pošteno potruditi. V domači ekipi se je z dvema zmagama izkazal Boštjan Kraser, do ene zmage pa je prišel Blaž Lapajne, v gostujoči ekipi pa sta po dvakrat zmagala Jožko Omerzel in Jure Slatinšek, enkrat pa Uroš Slatinšek, ki pa je odigral le dvoboj proti Alinu Lesniku.

Ravenčanke v derbiju boljše od Pucončank

Čeprav je Kajuh Slovan v prvi ženski ligi v Logatcu igral brez svoje najboljše igralke, Lare Opeka, ni imel večjih težav proti oslabljeni domači ekipi. Po dvakrat sta zmagali Tjaša Novak in Nuša Bolte, enkrat pa je do nje prišla tudi Enya Moltara.

Do pomembne zmage v boju za prva štiri mesta, ki vodijo v končnico državnega prvenstva, so prišle Ravenčanke, ki so na lestvici prehitele Pucončanke in so zdaj pete. Obe ekipi imata zdaj po štiri zmage in tri poraze, za osvojeni točki pa sta v domači ekipi imeli največ zaslug Nuša Kadiš, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, obakrat pa je do zmage prišla tudi Polona Horvat. Za Pucončanke sta po enkrat zmagali Blažka Harkai in Ana Kovačec.

Tekma med Cirkovcami in Letriko bo kot rečeno 11. decembra, Arrigoni je brez boja dobil tekmo z Vesno, ki je tik pred začetkom tekmovanja izstopila iz lige, medtem ko je bila Krka prosta.

Jesenice do zmage v Mengšu

S tekmami drugega kroga se je nadaljevalo državno prvenstvo v 2. SNTL za ženske. Tokrat sta bili na sporedu le dve tekmi, derbi pa je bil v Mengšu, kjer sta se pomerili ekipi, ki sta v prvem krogu zabeležili po dve zmagi. Še do svoje tretje so prišle izkušene Jeseničanke, ki so veliko mlajšim Mengšankam prepustile le eno zmago. Do nje je prišla Urša Rozman, za jeseniško ekipo pa sta bili po dvakrat uspešni Barbara Jančič in Mojca Smolej, enkrat pa je zmagala še Špela Smolej Milat.

Bolj izenačen je bil dvoboj na Preserju, kjer je bila prvo ime Polona Letnar s tremi zmagami, dvakrat pa je slavila še Manca Bartolovič. Za gostje iz Rakeka je dvakrat zmagala Simona Sovdat, enkrat pa Lina Kovšca.

Prvi poraz Logatca v 3. SNTL za moške

V petem krogu 3. SNTL za moške, v drugi moški ligi ta teden niso igrali, je Savinja III v maratonskem dvoboju kot prva v letošnji sezoni premagala vodilni Logatec. Miha Podobnik je sicer za Logatčane dobil vse tri svoje dvoboje in je s 26. zmagami najboljši igralec 3. SNTL, vendar to ni bilo dovolj za končni uspeh. Enkrat je bil uspešen še Nejc Novak, toda v domači ekipi sta po dvakrat zmagala Domen Hohnjec in Brin Kunstelj, enkrat pa Miha Fatur.

Z dvema zmagama se je Logatcu, ki je v dopoldanski tekmi s 5:2 premagal Savinjo IV, na prvem mestu pridružil B2 Bendl, ki je s 5:1 v gosteh premagal Letriko, nato pa s 5:2 še Gorico. Na tretjem in četrtem mestu sta Savinja III, ki je bila dopoldne s 5:2 boljša tudi od Škofje Loke in Vrhnika, ki je prav tako prišla do dveh zmag. Najprej je s 5:1 premagala Krko II, nato pa s 5:2 še Metliko. Do dveh zmag je v tem krogu prišel še ŠD SU II, ki je po zmagi nad Metliko s 5:1, s 5:1 premagal še Krko II.

Po enkrat pa sta ob Logatcu slavila še Gorica, ki je bila s 5:1 boljša od B2 II in Škofja Loka, ki je v gosteh s 5:3 premagala Savinjo IV.

Izidi v 1. SNTL za moške, osmi krog

Izidi v 1. SNTL za ženske, osmi krog

Izidi v 2. SNTL za ženske, tretji krog

Izidi v 3. SNTL za moške, peti krog

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh