Kožul v sredo z Japoncem Tanako za uvrstitev v glavni žreb

Z izjemo Denija Kožula, ki je po dveh zmagah še vedno v igri, da se uvrsti v glavni žreb namiznoteniškega turnirja WTT Contender Novo mesto 2021 presented by I Feel Slovenia v Laškem, so drugi dan kvalifikacij, izpadli vsi slovenski predstavniki. Štiriindvajsetletni Logatčan je v prvem krogu s 3:1 (-9, 3, 7, 8) premagal nadarjenega Aljaža Godca, še težje delo pa je imel proti pet let mlajšemu Francozu Alexisu Lebrunu, ki ga je premagal s 3:2 (7, -3, -9, 8, 3).

Ko sta dvoboj začela Deni Kožul in mladinski prvak Slovenije Aljaž Godec, je bilo jasno, da bo najmanj en Slovenec igral vsaj v 2. krogu kvalifikacij. Za preboj na glavni turnir pa so tako ali tako potrebne tri zmage. Godec je dvoboj celo bolje začel, dobil prvi niz in potrdil svoje besede, da bi bič v prihodnje rad prvi zasledovalec Darka Jorgića v slovenskih okvirih. Deni Kožul je v preostalih treh dvobojih potrdil, da je za zdaj še boljši in je zmagal s 3:1.

Po dobrem začetku in zmagi v uvodnem nizu je Kožul proti 12. mladincu svetovne lestvice ITTF padel v manjšo krizo, ki je trajala vse do končnice četrtega niza. Slovenska selektorica Andreja Ojstršek Urh je pri 7:8 vzela minuto odmora, po njem je takoj sledil »pardon« in še tri točke našega olimpijca, ki je v petem nizu nadigral svojega nasprotnika.

»Skoraj sem podlegel temu njegovemu slogu. Dobro sem si ogledal njegove predstave. Bil sem pripravljen na vse pa me je še presenetilo. Ves čas je hitel. Vrne skoraj vsako žogico in to me je počasi res ubijalo. Na srečo sem vedno našel pot iz zagate. Ta četrti niz je bil odločilen, tam sem naredil tudi nekaj sprememb v svoji igri in tisto, kar ste že omenili, je potem prineslo preobrat. Še posebej sem vesel, da sem tako zahteven dvoboj, v katerem seveda vsi pričakujejo, da boš zmagal, zdržal predvsem v glavi. To je najpomembnejše,« je povedal Deni Kožul in odbrzel k počitku. V sredo ga čaka zadnja ovira kvalifikacij, Japonec Yuta Tanaka, 126. igralec sveta.

Drugi slovenski olimpijec Peter Hribar je imel enake načrte kot Kožul, ampak je žal tokrat ostalo le pri načrtih. Čeprav je vodil v nizih z 2:1, je Novomeščan že končal svoj posamični nastop v Laškem. Švicar Cedric Tschanz, sosed na svetovni lestvici je bil v odločilnih trenutkih enostavno bolj zbran in zmagal s 3:2 (-10, 6, -9, 8, 10). »Ne vem, kaj se mi je dogajalo. Daleč je bilo to od igre, ki jo igram in vadim na treningih. Očitno se je znova pojavila ta moja zavora v glavi, ko pomislim, da bom nekaj zmogel, pa ne gre. Res sem mislil, da ta dvoboj lahko dobim. Žreb bi bil težko lažji, kot je bil tokrat, ampak žreb je lahek takrat, ko nekaj narediš, ko prideš mimo teh preprek. Enostavno mi ni uspevalo prav nič, razen tiste serije ob koncu, kar pa je bilo premalo,« je močno razočaran posamični del turnirja končal Peter Hribar, ki bo v četrtek nastopil še v dvojicah s Tilnom Cvetkom, ki je v kvalifikacijah doživel podobno usodo.

Cvetko, ki je tudi branil slovenske barve na nedavnem evropskem ekipnem prvenstvu v Romuniji. Proti Avstrijcu Alexandru Chenu je vodil z 2:0 in 10:6 v tretjem nizu, vendar prednosti ni izkoristil. Na koncu se je zmage s 3:2 (-9, -12, 10, 5, 8). »Upam, da bo za prihodnje res tako, da se več da naučiti na porazih kot na zmagah. Težko je karkoli komentirati, ko zapraviš tako prednost. Ne vem, ali sem bil že sploh kdaj v taki vlogi. Ob tej visoki prednosti sem za nameček imel še dva servisa. Dobil sem celo zelo lepi povratni žogi, obe pa sem grdo zgrešil. Ob vsem sem tudi veliko vedel o njem. Pogledal sem veliko njegovih posnetkov. Konec koncev je on le 200 mest pred mano na svetovni lestvici, jaz pa sem bil blizu uspeha. Malenkost je odločila in enostavno moramo naprej,« je zelo realno ocenil svoj položaj Cvetko, ki se je ob namiznem tenisu zapisal tudi študiju v Ljubljani in močno pogreša, da bi v času bivanja v prestolnici imel omogočen tudi boljši trening.

Od nadaljnjega tekmovanja sta se v prvem krogu kvalifikacij poslovili še Žiga Žigon, ki je z 0:3 (-7, -8, -4) izgubil proti Hrvatu Filipu Čipinu, za 15-letnega Miho Podobnika pa je bil s 3:0 (9, 6, 9) premočan Indijec Sushmit Sriram.

NTK Krka Novo mesto 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh