Kožul v dvojicah do polfinala

Po včerajšnji uvrstitvi v osmino finala je Deni Kožul danes končal s svojimi nastopi na turnirju WTT Feeder Düsseldorf III 2022. Pot v četrtfinale mu je preprečil izkušeni Grk Panagiotis Gionis, ki je zmagal s 4:0 (7, 9, 9, 10). Velik uspeh pa mu je uspel v igri dvojic, saj se je z Nemcem Ricardom Waltherjem uvrstil v polfinale, kjer sta ju zaustavila njegova rojaka Cedric Meissner in Kilian Ort.

Drugi dan glavnega turnirja v Düsseldorfu je Kožul začel v dopoldanskem času, ko sta s klubskim soigralcem Waltherjem po včerajšnji zmagi v prvem krogu dvojic – v prvem krogu sta bila včeraj s 3:1 (8, 9, -6, 4) premagala Čilenca Nicolasa Burgosa in Gustava Gomeza – v četrtfinalu na kolena spravila Nemca Tobiasa Hipplerja in Benna Oehmeja s 3:0 (10, 8, 6).

Nadaljevanje dneva za 25-letnega Logatčana ni bil več tako uspešen, saj je nekaj po poldnevu v osmini finala posamičnega turnirja moral priznati premoč Gionisa. V prvem nizu je bil sedemnajst let starejši Grk ves čas boljši nasprotnik, v drugem, tretjem in četrtem nizu pa se je odločalo v končnici, v kateri je bil bolj zbran njegov nasprotnik. Prav tako je praznih rok ostal v igri dvojic, kjer sta bila z Waltherjem blizu uspeha le v drugem nizu. Meissner in Ort bosta jutri v finalu igrala proti Poljakoma Macieju Kubiku in Samuelu Kulczyckim.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh